banner163

Türkiye sahillerinde alarm! Ardı ardına acı haberler

Türkiye sahillerinde alarma geçildi... Çok sayıda sahilde denize girmek yasaklandı... Ancak yurdun dört bir yanından acı haberler gelmeye devam ediyor...

HAYAT 22.07.2021, 16:47 22.07.2021, 16:55
Türkiye sahillerinde alarm! Ardı ardına acı haberler

Olumsuz hava şartları ve boğulma vakaları nedeniyle çok sayıda sahilde denize girmek yasaklandı. Ancak birçok yerden acı haberler gelmeye devam ediyor... 

Şile'de 3 kişi dalgalara kapılıp kayboldu, birinin cesedine ulaşıldı 

Şile Ayazma Plajı’nda denize giren 3 kişi dalgalara kapılarak kayboldu. Kaybolan 3 kişiden 1’nin cesedine ulaşılırken, 2 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan, havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle Şile'de denize girmek yasaklandı. Şile Ayazma Plajı’nda sabah saatlerinde denize giren 3 kişi dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Olay yerine arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kaybolan 3 kişiden 1’nin cesedine ulaşıldı. Suriyeli olduğu öğrenilen kişi morga kaldırılırken, 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Öte yandan, havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içerisinde denize girmek yasaklandı.

Şile ve Mudanya'da denize girmek yasaklandı 

Şile'de olumsuz hava şartları sebebiyle denize girmek yasaklanırken, bir yasak haberi de Bursa'nın Mudanya ilçesinden geldi. Şile'de şiddetli rüzgar ve olumsuz hava şartları sebebiyle denize girmek ilçe kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Marmara'nın güney kıyılarında bir yasak haberi de Mudanya'dan geldi. Mudanya Kaymakamlığı, Eşkel, Eğerce, Mesudiye sahillerinden Karacabey Boğazı'na kadar seyreden sahil şeridinde denize girmeyi olumsuz hava koşulları sebebiyle 1 gün süreyle yasakladı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Mudanya Kaymakamlığı tarafından Eşkel, Eğerce ve Mesudiye sahillerinde olumsuz deniz şartları ve denizdeki kuvvetli rüzgar durumundan dolayı can kayıpları ve boğulmaları önlemek amacıyla 23 Temmuz 2021 günü yüzmek yasaklanmıştır" denildi.
Yasağın diğer günlerde devam edip etmeyeceğinin hava tahminlerine bağlı olacağı bildirildi.

Sakarya'da da denize girmek yasaklandı 

Sakarya’nın Karasu ve Kocaali ilçelerinde hava koşulları sebebiyle kaymakamlık kararı neticesinde denize girmek yasaklandı.
Olumsuz hava şartları Sakarya’nın iki ilçesinde denize girme yasağını beraberinde getirdi. Sakarya’nın Karadeniz’e kıyısı olan Karasu ve Kocaali ilçelerinde olumsuz hava koşulları sebebi ile Karasu Kaymakamlığı tarafından denize girmek yasaklandı. Kararın verilmesinin ardından cankurtaranlar tarafından, denizdeki vatandaşlar sudan çıkartılmaya başlanıldı.

Kocaeli'de akıntıya kapılan genç kayboldu

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Bağırganlı plajında, dalgalı denizde akıntıya kapılarak kaybolan genci bulmak için başlatılan ve 7 saattir süren arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.
Edinilen bilgilere göre, ailesi ve arkadaşlarıyla Kocaeli’nin Çayırova ilçesinden kamp yapmak için Kandıra ilçesi Karadeniz kıyısında bulunan Bağırganlı plajına gelen Özcan D. (23), dün Kandıra Kaymakamlığınca rüzgarlı hava sebebiyle yüzmenin yasaklandığı, bu sebeple kırmızı bayrak çekilen plajda denize girdi. Dev dalgalar arasında ilerleyen Özcan D., bir süre sonra dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Gencin denizden çıkmadığını fark eden ailesinin ihbarı üzerine bölgede bulunan Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ve jandarma ekipleri, kayıp gencin bulunması için çalışma başlattı. Sabah saat 09.00 sıralarında başlatılan, KOSKEM, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, Jandarma ve Kerpe Deniz Yıldızları Dalış Merkezi dalgıçlarının katıldığı kurtarma çalışmaları 7 saattir aralıksız sürüyor. Yer yer 1.5 metreye ulaşan dalgalar arasında devam eden arama kurtarma çalışmalarında ise henüz sonuç alınamadı. Kaybolan gencin yakınlarının çaresiz bekleyişini sürdürdüğü sahilde ekipler ise dalgalara rağmen çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

13 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti 

Bartın’da babası ve eniştesiyle birlikte Bozköy sahilinde denize giren 13 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti. 13 yaşındaki Talha Çankaya, Ankara’dan tatil için ailesi ile birlikte Amasra’ya geldi. Amasra’ya bağlı Bozköy sahilinde baba D.Ç. ve eniştesi K.G. ile denize giren Talha Çankaya dalgaların arasında kayboldu. Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına Bağlı DEGAK-3 Dalış Timi Ekiplerince Talha’nın bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmaların sonucunda Talha Çankaya’nın cansız bedenine ulaşıldı. Acı haberle yıkılan aile bireyleri çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Boğularak yaşamını yitiren çocuğun cenazesi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Edirne'de de iki kardeşten biri hayatını kaybetti... Henüz 18 yaşındaydı 

Edirne'nin Enez ilçesinde serinlemek için denize giren 2 kardeşten biri suda boğuldu. 15 günde 2 kişinin boğulduğu Enez’de kaymakamlık vatandaşlara uyarıda bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Enez’in Altınkum Sahili’nde Murat Erez (18) ve Ömer Erez (23) isimli kardeşler serinlemek için denize girdi; ancak iki kardeş bir süre sonra suda çırpınarak yardım istedi. Boğulmak üzere olan iki kardeşe çevredeki vatandaşlar müdahale etti ve sudan çıkardı. Sahile çıkarılan kardeşler, ambulans ile Enez Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada müdahale yapılan kardeşlerden Ömer Erez kurtarılırken, Keşan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ancak 18 yaşındaki Murat Erez tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Konu ile ilgili olarak Enez Kaymakamlığı sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Son 15 günde 2 kişinin boğularak hayatını kaybettiği belirtilen paylaşımda, “Hayatını kaybeden hiçbir vatandaşımızı maalesef geri getiremiyoruz. Lütfen, mutluluğumuz hüzne dönüşmesin” ifadeleri kullanılırken, denize gireceklere uyarılarda bulunuldu.


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@