banner163

Yavuz Bingöl'den annesinin cenazesinde İBB'ye tepki: "Araç bile Balıkesir Büyükşehir'den geldi"

Yavuz Bingöl'ün annesi ve halk ozanı Şahsenem Akkaş gözyaşlarıyla uğurlandı. Cenaze töreninde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren Bingöl yaptığı açıklamada, "İnsan nezaket gösterir, arar başsağlığı diler. Araç bile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden geliyor" dedi.

HAYAT 16.06.2022, 19:02 16.06.2022, 19:13
Yavuz Bingöl'den annesinin cenazesinde İBB'ye tepki: "Araç bile Balıkesir Büyükşehir'den geldi"

Yavuz Bingöl 79 yaşında hayatını kaybeden annesi Şahsenem Akkaş'ın cenaze töreninde İBB'ye tepki gösterdi. Bingöl yaptığı açıklamada, "İnsan nezaket gösterir, arar başsağlığı diler. Araç bile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden geliyor." dedi. 

Halk ozanı Şahsenem Akkaş nefes darlığına bağlı kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Uzun zamandır alzheimer hastalığı ile mücadele eden 79 yaşındaki Akkaş için Karacaahmet Sultan Dergâhında cenaze tören düzenlendi. Akkaş Ayvalık Küçükköy Mezarlığı'na defnedildi.

Yavuz Bingöl'den İBB'ye tepki: "Araç bile Balıkesir Büyükşehir'den geldi"

Bingöl, "Anne öldükten sonra evladın büyüdüğü söylenir, galiba büyüdüm. Annemizi kaybettik, bizim kahramanımızdı. 1970'li yıllarda, Türkiye'nin en kötü dönemlerinde haksızlıklara karşı durmuş, Türkiye'nin ilk kadın ozanlarından biriydi. İnsan nezaket gösterir arar başsağlığı diler. Araç bile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden geliyor, dikkatinizi çekerim. Üzüldük aramalarını beklerdik insanlık adına. Herkes aradı, Sayın Valimiz aradı, Cumhurbaşkanımız aradı, Meclis Başkanımız aradı, Kültür Bakanımız aradı, vekiller aradı, İçişleri Bakanımız aradı. Herkes aradı sağ olsun. Aramayan arkadaşlara da tekrar ediyorum, yazıklar olsun" diye konuştu. 

Tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavuz Bingöl’ün kardeşi Oğuzhan Bingöl, Türkiye’nin ilk kadın ozanı olan annesini yitirmekten duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Annem hayatı boyunca her türlü faşizme, kadın olmaya, Alevi olmaya, muhalif olmaya, sanatçı olmaya çalışan son derece mücadeleci bir insanı kaybettik. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Arayan soran herkese, Sayın Cumhurbaşkanımızdan bakanlarımıza, milletvekillerimize kadar, Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere sağolsun herkes yakından ilgilendiler. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Aslında söylemek istediğim çok başka şeyler de var ama ağzımdan kırıcı sözler ve laflar çıkmasından korkuyorum. Ama önümüzdeki günler bu konuda yazılı bir açıklama yapacağım” dedi.

Yavuz Bingöl’ün kızı Türkü Bingöl de, babaannesinin 6 yıldır Alzheimer hastası olduğunu hatırlatarak, “Bu süreçte bizi unutmuştu. Ama bebek gibiydi ve sevgi doluydu. Ama kendi yazdığı türkülerini unutmamıştı. Ona iyi gelen yegane şey de türküleri, şiirleri ve sazıydı. Çok üzüntülüyüz. Çok önemli değerdi. Onun geçmişteki mücadelelerini dinleyerek büyüdük. Ben torunu olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mekanı cennet olsun. Halam bir buçuk yıl önce vefat etmişti. Alzheimer olduğu için babaannem evlat acısını hissetmedi ama şimdi orada buluştular” diye konuştu.

Şahsenem Akkaş'ın cenazesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen cenaze nakil aracıyla İstanbul’dan Ayvalık’a getirildi. Törene Akkaş'ın ailesinin yanı sıra, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir ve Ayvalık’ta görev yapan daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@