banner163

Yine alevler her yeri sardı!

Frig Vadisi'nin doğa harikası yine alevlere teslim oldu! Büyük yangın...

HAYAT 26.01.2021, 06:30 26.01.2021, 06:44
Yine alevler her yeri sardı!

Türkiye’nin en önemli göllerinden olan ve birçok kuş türünü barındıran Afyonkarahisar'daki Eber Gölü’nün Çay ilçesi sınırlarında kalan kısmında yine yangın çıktı.

200 dekarlık kamışlık alanın yandığı bildirilirken, bölge halkı gölde neredeyse her hafta çıkan yangınlar nedeniyle isyan etti.

Sürekli yangın çıkıyor

Yangın Çay ilçesi sınırlarında bulunan Çayırpınar mevkiinde meydana geldi. Son günlerde meydana gelen 4. yangında 200 dekarlık alanda bulunan kamış kül oldu. Göl sularının çekildiği bölgede meydana gelen yangını gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirerek yardım istedi.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale edemiyor

Yangını söndürmek için bölgeye gelen İtfaiye ekipleri ise göl zeminin yumuşak olmasından dolayı yangına yine müdahale edemedi. Gölde daha önce de birçok kez yangınlar meydana gelmiş ve kamışlar yangından zarar görmüştü.

Ardı ardına çıkan yangınlara tepki 

Gölde yanan kamışlar Bolvadin ve Çay ilçesinde birçok köylünün gelir kapısı olurken, yurtdışına ihraç edilerek ciddi anlamda döviz girdisi sağlanıyor. Yangını kim yada kimlerin çıkardığı bilinmezken bölge halkı ardı ardına yaşanan yangınlara isyan etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@