Eskişehir Büyükşehir'den "ulaşım" açıklaması

Trafik ve ulaşım sorununun her geçen gün arttığı Eskişehir'de, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden ulaşımla ilgili yeni bir açıklama geldi... Düzenlenen toplantıda neler konuşuldu?

TRAFİK 22.09.2021, 14:08 22.09.2021, 14:21
Eskişehir Büyükşehir'den "ulaşım" açıklaması

Trafik ve ulaşım sorunlarının her geçen gün arttığı Eskişehir'de, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.... 

Yapılan açıklamada, Avrupa Birliği hibe desteği ile İLBANK tarafından yürütülen sürdürülebilir Şehir Projesi kapsamında Eskişehir için Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı Hazırlanması Projesi'nin başladığı belirtildi. Açıklamada, "Haziran 2022 tarihine kadar sürecek proje ile Türkiye’nin ilk sürdürülebilir kentsel hareketlilik planı, Eskişehir için hazırlanmış olacak" denildi. 

Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı Hazırlanması Projesi kapsamında “Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildiği ifade edilirken, Taşbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Kara, İLBANK Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Şevket Altuğ Taşdemir ve EY Proje Yardımcı Direktörü Kerem Kaçar katıldı. 

Projenin "insan odaklı ulaşım" anlamında hayata geçirileceği belirtilen açıklamada, toplantıda, "kentlerde insan odaklı, çevreye duyarlı, erişilebilir bir ulaşım sistemi için sürdürülebilir ulaşımın öneminin ele alındığı" ifade edildi. 

Projenin kapsamı anlaşılamadı 

Öte yandan, proje kapsamında Eskişehir'de pratik anlamda ne gibi çalışmalar yapılacağı konusunda açıklamada herhangi bir bilgi yer almadı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada aynen şu ifadeler yer aldı: 

"Türkiye’de sürdürülebilir kentsel hareketlilik planı ilkelerine göre hazırlanmış ilk ve tek Ulaşım Ana Planı’na sahip olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi “İnsan Odaklı” ulaşım politikasını daha da ileriye taşıyor. 
Avrupa Birliği hibe desteği ile İLBANK tarafından yürütülen sürdürülebilir Şehir Projesi kapsamında Eskişehir için Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı Hazırlanması Projesi başladı. Haziran 2022 tarihine kadar sürecek proje ile Türkiye’nin ilk sürdürülebilir kentsel hareketlilik planı, Eskişehir için hazırlanmış olacak. Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı Hazırlanması Projesi kapsamında “Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi. Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Kara, İLBANK Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Şevket Altuğ Taşdemir ve EY Proje Yardımcı Direktörü Kerem Kaçar katıldı. Avrupa Hareketlilik Haftası’nda böyle bir programın olmasının son derece önemli olduğunun vurgulandığı eğitimde; kentlerde insan odaklı, çevreye duyarlı, erişilebilir bir ulaşım sistemi için sürdürülebilir ulaşımın önemi ele alındı. Daha iyi bir yaşam kalitesi için erişilebilirliğin çevresel, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla ele alınacağı proje, paydaş ve vatandaşların katılımıyla yürütülecek."

Eskişehir ve Bilecik'te öğrenciler bunu talep ediyor! Okumak için tıklayın... 


 

Yorumlar (1)
Yorumcu 3 yıl önce
Yeni dubalar koyup çözüm diye sunacaklardır.Heykellerde cabası

Gelişmelerden Haberdar Olun

@