Birleşik Krallık'ta Omicron patlaması sürüyor! 37 bini geçti

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı'ndan yeni açıklama geldi...

SAĞLIK 19.12.2021, 18:52 19.12.2021, 18:57
Birleşik Krallık'ta Omicron patlaması sürüyor! 37 bini geçti

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Birleşik Krallık’ta son 24 saatte 12 bin 133 yeni Omicron vakası tespit edildiğini ve toplam Omicron vaka sayısını 37 bin 101'e yükseldiğini aktardı.

Son 24 saatte 12 binden fazla yeni Omicron vakası... 37 bini geçti 

Covid-19’un Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron mutasyonu Birleşik Krallık’ta hızla yayılmaya devam ediyor. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Krallık’ta son 24 saatte 12 bin 133 yeni Omicron vakası tespit edildiği ve toplam Omicron vaka sayısını 37 bin 101'e yükseldiği aktarıldı.

Birleşik Krallık’ta Omicron mutasyonu ilk kez 27 Kasım'da Güney Afrika’ya seyahat geçmişi olan 2 kişide tespit edilmişti. Birleşik Krallık’ta salgının başından bu yana toplam vaka sayısı 11 milyon 279 bin 428'e, toplam can kaybı ise 147 bin 173'e yükseldi.

Londra'da "olağanüstü durum" ilan edildi 

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Belediye Başkanı Sadiq Khan, Covid-19’un Omicron mutasyonunun hızla yayılması ve vakaların artmaya devam etmesi üzerine başkentte olağanüstü durum ilan etti.

İngiltere’de Covid-19’un Omicron mutasyonu hızla yayılmaya devam ederken, günlük vaka sayısı 100 bine yaklaştı. Başkent Londra’nın Belediye Başkanı Sadiq Khan, vaka sayılarındaki artışın ardından başkentte olağanüstü durum ilan etti. Khan, "Hastaneye kabullerin artması ve sağlık çalışanlarının sayısındaki eksiklik nedeniyle ortaklarımızla görüşerek bugün Londra için olağanüstü durum ilan etme kararını aldım" ifadelerini kullanarak, "Bu, işlerin ne kadar ciddi olduğunun bir göstergesidir" dedi.

Omicron mutasyonunun hızla yayılması nedeniyle Ulusal Sağlık Servisi (NHS), itfaiye ve polis gibi hayati kurumların personellerinin zor durumda kaldığını ifade eden Khan, Londra'daki ve ülkedeki herkesin güçlendirici aşı dozlarını almaları gerektiğini vurguladı.


Son 1 haftada hastaneye kabuller yüzde 30 arttı
Son zamanlarda ülkede en çok Covid-19 vakasının görüldüğü Londra'da, son 1 haftada 78 bin 168 vaka kaydedilirken, hükümetin verilerine göre, başkentte salgının başından bu yana toplam vaka sayısı 1,5 milyonu aştı. Londra'da ayrıca, hastaneye kabullerin son 1 hafta içinde yüzde 30 artmasıyla şu anda hastanelerde Covid-19 tedavisi gören hasta sayısının yaklaşık 15 bine ulaştığı belirtildi.

Londra’da “olağanüstü durum” en son ocak ayında ilan edilmişti
Khan'ın "olağanüstü durum" ilan etmesi üzerine başkentteki acil durum servislerinde bir dizi düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Khan, daha önce geçtiğimiz ocak ayında başkentin “kriz noktasında” olduğunu ve sağlık hizmetlerinin korunması için acil önlem alınması gerektiğini söyleyerek “olağanüstü durum” ilan etmişti.

Londra itfaiyesinde personel sıkıntısı
İtfaiye Birliği (FBU) tarafından dün yapılan açıklamada, korona virüs vakalarında görülen artışın Londra İtfaiyesini "benzeri görülmemiş" bir şekilde personel sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktığı ve bu nedenle geçtiğimiz hafta Londra itfaiye araçlarının yaklaşık üçte birinin kullanılamadığı ifade edilmişti.

 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@