Eskişehir ve Bursa sarı, Balıkesir turuncu, Bilecik sınırda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca normalleşme sürecine dair ipuçları verdi... Her ilin vaka sayısındaki durumuna göre renkler verilecek... İşte detaylar...

SAĞLIK 19.02.2021, 12:16 19.02.2021, 12:55
Eskişehir ve Bursa sarı, Balıkesir turuncu, Bilecik sınırda

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'na konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca normalleşme sürecine dair ipuçları verdi. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı "1 Mart'tan itibaren pandemi yönetiminde her il kendi durumunu görerek, tedbirleri değerlendirecek. Düşük riskli iller "mavi", orta risk "sarı", yüksek risk "turuncu", çok yüksek risk "kırmızı" ile gösterilecek. 
Yüz binde 10'un altında vaka görülen illerin mavi (düşük riskli), yüz binde 11-35 arası vaka olan illerin sarı (orta riskli), yüz binde 36-100 arası vakası bulunan illerin turuncu (yüksek riskli), yüz binde 100'ün üstünde vakada ise kırmızı (yüksek riskli) olması tasarlanıyor. İllerde vaka sayıları çok düşük ise riskli şehre giriş ve çıkışlarla ilgili ayrıca seyahat kısıtlamaları düşünülebilecek."

Eskişehir ve çevre illerdeki risk durumları

Bakan Koca'nın açıklamalarına göre Eskişehir yüz binde 30,99'la, Bursa da yüz binde 34,87 ile sarı renkte, yani 'orta riskli' grupta yer alırken; Balıkesir yüz binde 83,65'le turuncu renkte yani yüksek riskli grupta yer alıyor. Vaka artış hızı en yüksek il olan Bilecik ise yüz binde 35,41'le sarı ve turuncu arasında yani orta riskli grupla yüksek riskli grup arasında yer alıyor. Kütahya yüz binde 50,99'la turuncu yani yüksek riskli grupta bulunan iller arasındayken Afyonkarahisar yüz binde 22,32 ile yine sarı renkte yani orta riskli grupta bulunyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@