Korkutan haber! Delta varyantı 26 şehirde

Hindistan'da ortaya çıkan ve hızla yayılan Delta varyantıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. Delta varyantı vaka sayısı 224'e, görülen il sayısı da 16 ilden 26 ile çıktı. 134 vaka İstanbul'da" dedi.

SAĞLIK 29.06.2021, 16:58 29.06.2021, 17:09
Korkutan haber! Delta varyantı 26 şehirde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, delta mutasyonu, müzik yasağı ve üçüncü doz aşılama ve birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, müzik yasağının kaldırılacağını belirtti.

26 ilde 224 delta varyantı tespit edildi

Bakan Koca delta mutasyonuna ilişkin de "26 ilde 224 vaka delta varyantı olarak tespit edildi. 224 vakanın 134'ü İstanbul'da" dedi. Hatırlatma dozuna ilişkin soruyu yanıtlayan Koca, 60 yaş üstü ve sağlık çalışanlarının 3. doz aşılarıyla ilgili konunun yarınki Bilim Kurulu toplantısında gündemde olacağını söyledi.

Bakan Koca, "Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224'e çıktı. 16 ilde görülen delta varyantı, şu an 26 ilde görüldü. Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 delta ve bunun 134'ü İstanbul'da" dedi.

"Hastaneler de binalar da arsalar da devletindir"

Sağlık Bakanı Koca, şehir hastanelerine ilişkin iddialar için "Hastanelerin, binaların satışı, devri söz konusu değil. Hastaneler de binalar da arsalar da devletindir" açıklamasını yaptı.

'Aşıları Fransa'dan değil BioNTech'ten alıyoruz'

Bakan Koca, "Fransa'nın almadığı aşı Pfizer'ın sattığı ülkelere gidebilir, Türkiye'ye gelmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü biz aşıyı BioNTech'ten alıyoruz" dedi.

"Bayrama kadar bir doz oranını nüfusun yüzde 70'i olmasını hedefliyoruz"

Bakan Koca aşı karşıtlığına ilişkin "Bu konuda sorun görmüyorum. Vatandaşlarımız aşıya uyumlu, gündemde tutulması yanlış" ifadelerini kullanırken "Bayrama kadar bir doz oranını nüfusun yüzde 70'i olmasını hedefliyoruz. İkinci doz 15 milyonu geçmiş, bir doz aşı olanların sayısı 34 milyona ulaşmış durumda" dedi.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@