banner163

Vali Ayyıldız'dan Eskişehirlilere çağrı: Tüm şehir elbirliği yapmalı

Eskişehir Ticaret Odası, vakaların artmasıyla kırmızıya dönen Eskişehir'de yeni bir kampanya başlattı. Toplantıda konuşan Eskişehir Valisi Ayyıldız Eskişehirlilere seslenerek uyardı: Vaka sayıları artıyor, tüm şehir elbirliği yapmalı

SAĞLIK 24.03.2021, 14:35 24.03.2021, 14:41
Vali Ayyıldız'dan Eskişehirlilere çağrı: Tüm şehir elbirliği yapmalı

Eskişehir Ticaret Odası, Covid-19 nedeniyle iş hayatının ve toplumsal yaşamın yeniden durmaması için tedbirlerin önemine dikkat çekmek amacıyla şehir genelinde kapsamlı bir kampanya başlattı. 

Eskişehir Ticaret Odası, Covid-19 virüsü nedeniyle şehirdeki ekonomik hayatın ve sosyal yaşamın durmaması için bir kampanya başlattı. Vaka sayıların artışına dikkat çekmek ve hizmet sektöründeki işletmelerin yeniden kapatılmasının önüne geçmek için “Hayatı Durdurmayalım” sloganıyla başlatılan “Sağlıkla Çalışmaya Devam” isimli kampanya basına tanıtıldı. Eskişehir Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, ETO yönetim kurulu üyeleri ve meclis divanı katıldı.  

Hayatı Durdurmayalım sloganıyla yürütülecek olan kampanya kapsamında billboard, afiş ve yazılı basın olmak üzere tüm iletişim araçlarının yararlanılacağı belirtildi. İşletmelere “Sağlıkla Çalışmaya Devam” sloganlı afişlerin de teslim edileceği ifade edildi. 

"Vakalar artıyor, tüm şehir elbirliği ile bu tabloyu tersine çevirebilir"

Toplantıda konuşan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız salgının hem toplumsal hayatı hem de iş yaşamını olumsuz etkilediğini belirterek, tedbirlere uyarak Covid-19 virüsünün yayılmasının azaltılabileceğini dile getirdi. Covid-19 virüsünün ticaret erbabının işlerini olumsuz etkilediğini belirten Vali Ayyıldız, son zamanlarda vakaların artış gösterdiğini belirterek, tüm şehrin elbirliğiyle bu tabloyu tersine çevirebileceğine dikkat çekti. Eskişehir Ticaret Odası’nın düzenlediği kampanyanın farkındalık oluşturmak ve vaka sayısının seyrini azaltmak için anlamlı olduğunu belirten Ayyıldız, kampanyanın virüsle mücadeleye katkı sağlamasını umduğunu dile getirdi. Virüsle mücadelenin öneminin altını çizen Vali Ayyıldız, vatandaşların da bu süreçte daha önce olduğu gibi dikkatli olacağına inandığını söyledi.

Vali Ayyıldız’dan maske, mesafe ve hijyen hatırlatması

Eskişehir’in nüfusunun ağırlıklı olarak şehir merkezinde yaşadığını ve uğrak noktalarının az olması sebebiyle nüfus yoğunluğunun belirli merkezlerle toplandığını belirten Ayyıldız, vatandaşların bu bölgelerde maske, mesafe ve hijyene daha çok dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi. Eskişehir’in coğrafi konumu sebebiyle yakın şehirlerden ziyaretçi çektiğini belirten Ayyıldız, bu sebeple tedbirlerin daha çok önem kazandığını ifade etti. 

Yorumlar (1)
İrfan 3 yıl önce
Esnaf denetlemeleri çok yetersiz.. çoğu esnaf bilgisiz, günlük kazanç peşinde...

Gelişmelerden Haberdar Olun

@