Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunlarına veda etti

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Devlet Konservatuvarı Koral Çalgan Salonu’nda gerçekleştirildi.

SANAT 16.06.2023, 15:27 16.06.2023, 15:32
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunlarına veda etti

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Devlet Konservatuvarı Koral Çalgan Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Lilian Maria Tonella Tüzün, Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Onur Dülger ve Doç. Dr. Kaya Kılıç, Devlet Konservatuvarı Kurum Müdürü Öğr. Gör. Yusuf Arıcı, Yaylı Anasanat Dalı Başkanı Doç. Emel Önen, Piyano Anasanat Dalı Başkanı Prof. Oytun Eren ve Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Başkanı Prof. Sabriye Özkan, Devlet Konservatuvarı Kurum Müdür Yardımcıları Şeyda Aksoy ve Evren Aktürel katılım gösterdi.

Rektör Erdal: “Genç sanatçılarımız bizleri tüm dünyada temsil edecek”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Müzik ve Bale Ortaokulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’nde şunları söyledi: “Aydınlık yarınları olan değerli mezunlarımız, bugün sanat eğitiminizin önemli bir aşamasını geride bırakıyorsunuz. Almış olduğunuz kaliteli eğitim ile siz sevgili genç sanatçılarımızın ileri dönemki eğitimlerinizi tamamlayarak bizleri tüm dünyada başarıyla temsil etmeye devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Üniversitemiz bilimsel alanda olduğu gibi sanat eğitimi alanında ülkemizin en köklü kurumlarından bir tanesi.  Sizleri büyük bir özveriyle eğiterek bugünlere getiren öğretmenlerimize de minnettarız. Sizleri destekleyen kıymetli ailelerinize çok teşekkür ediyoruz. Sanat yaşımınız boyunca büyük başarılara imza atacaksınız. Sizleri tebrik ediyor, bundan sonraki sanat yolculuğunuzda başarılar diliyorum.”

Prof. Tonella Tüzün: “Yeteneğinizin ne kadar kıymetli olduğunu unutmayın”

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarının 30 yıl önceki ilk mezuniyetine değinen Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Lilian Maria Tonella Tüzün, şunları söyledi: “1993 yılında Devlet Konservatuvarı ilk mezunlarını vermişti. O gün mezun olan öğrencilerimiz, bugün aramızda profesör olarak yer alıyorlar. Bu sene mezun olan öğrencilerimiz, 7 ulusal ve uluslararası yarışmadan ödüller aldı. 30. Dönem Ortaokul ve 27. Dönem Lise mezunlarımız, bugün konservatuvar hayatlarının ilk kısımlarını tamamladılar. Tek başınıza sahnede var olmayı, büyük bir disiplin içinde düşüncelerinize ses vermeyi erken yaşta öğrendiniz. Yolunuz ve geleceğiniz açık olsun.”

Öğr. Gör. Arıcı: “Yolunuz açık olsun”

Müzik ve Bale Ortaokulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Müdürü Öğr. Gör. Yusuf Arıcı ise törende mezun olan öğrencileri tebrik ederek şunları aktardı: “Bugün, sizlerin başarılarına tanıklık ediyor olmaktan çok gururluyum. Bizler, sizlerin bugünlere gelmenizdeki çabalarınızı gören kişiler olarak sizler kadar heyecanlı ve gururluyuz. Sizleri bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da atacağınız her adımda büyük bir onurla alkışlayacağımız konserlerde göreceğiz. Yolunuz açık olsun.”

Başarı belgeleri Rektör Erdal tarafından takdim edildi

Konuşmaların ardından müzik dinletisi ile devam eden törende, kemanda Efe Çankal, Berkin Bayrak, Cemre Nur Türkolu ve Bora Kapanoğlu; piyanoda ise, Şahmurat’ın yer aldığı oda müziği konserinde, Ulvi Cemal Erkin’in Piyanolu Kenteti’nin 4. Bölümü ve Nihavend Longa adlı eserler seslendirildi. Törende ortaokul sınıflarında üstün başarı göstererek mezun olan 5. sınıf birincisi Hazal Minel İbrahim; 6. Sınıf birincisi Başak Karakurt; 7. Sınıf birincisi Ezgi Kapaklıkaya ve 8. Sınıf birincisi aynı zamanda ortaokul birincisi İpek Buse Memiş’e; lise sınıflarında ise üstün başarı göstererek mezun olan 9. sınıf birincisi Deniz Şahin, 10 sınıf birincisi Leyla Ravza Albay, 11. Sınıf birincisi Beril Can ve 12. Sınıf birincisi aynı zamanda okul birincisi Zehra Dila Turan’a başarı belgeleri Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal tarafından takdim edildi. Tören mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@