Büyükşehir: Seçilecek müzisyenlere 1000'er lira verilecek 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama... "Projeye başvuru yapan ve sahne almaya hak kazanan müzisyenlere 1000'er lira verilecek"

SANAT 26.05.2021, 15:01 26.05.2021, 15:05
Büyükşehir: Seçilecek müzisyenlere 1000'er lira verilecek 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama, "Sahne Senin Eskişehir" projesiyle başvuru yapanlar arasından seçilecek müzisyenlere 1000'er lira verileceğini duyurdu. 

Büyükşehir Belediyesi, http://sahnesenin.eskisehir.bel.tr/ adresinden başvuru yapacak ve gerekli incelemeler sonucunda sahne almaya hak kazanacak müzisyenlere 1000 TL verileceğini açıkladı. Proje kapsamında başvuruları olumlu sonuçlanan sanatçıların Haziran ayı içerisinde Eskişehirliler ile şehrin çeşitli noktalarında açık alanlarda buluşacakları belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, açıklamasında, “Pandemi nedeniyle son 1.5 yıldır gerçekten tüm halkımız sıkıntılar yaşıyor. Bu süreci bazı kesimler daha rahat atlatırken, günlük yevmiye ile geçimini sağlayan ve bu süreçte çalışamayan vatandaşlarımız ise gerçekten zor günler yaşıyor. Bu iş kollarından biri de ne yazık ki müzisyenler. Restoranda, kafede, düğünde hatta sokakta bile sanatını icra ederek geçimini sağlayan sanatçılarımızı hem vatandaşlarımızla buluşturmak hem de bir nebze olsun onlara destek olabilmek için ‘Sahne Senin Eskişehir’ dedik. Proje sayesinde hem 200 müzisyenimize nakdi destek sağlayacağız, hem de açık alan etkinliklerinde sanatçılarımızın rengarenk notalarını vatandaşlarımız ile buluşturacağız” dedi. 

Başvurular 5 Haziran'a kadar sürecek 

Sahne Senin Eskişehir projesine başvurularının 5 Haziran’a kadar devam edeceği, başvuruların belirlenen kurul tarafından inceleneceği ve sonrasında yapılacak planlamalar ile şehrin çeşitli noktalarında mini konserler düzenleneceği açıklandı. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@