Eskişehir'de çok konuşulacak seçim... Sizce hangisi birinci olmalı?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve EFSAD'ın düzenlediği fotoğraf yarışmasında sonuçlar açıklandı... Sonuç, özellikle fotoğrafçılar arasında tartışma yarattı... Sizce hangisi birinci olmalı?

SANAT 02.06.2022, 15:56 02.06.2022, 17:59
Eskişehir'de çok konuşulacak seçim... Sizce hangisi birinci olmalı?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliği ile “Kadrajımdan Eskişehir” adlı fotoğraf yarışması düzenlenmişti. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada yarışmanın sonuçları açıklandı. 

291 kişi 1000 fotoğrafla katıldı... Seçici Kurul'da kimler vardı? 

Açıklamada, yarışmaya 291 kişinin toplamda bine yakın fotoğrafla başvuru yaptığı belirtildi. Seçici Kurulu oluşturan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Iraz Bayındır, EFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Meranezlioğlu, EFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Semra Bayar ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gökhan Deniz Dinçer tarafından fotoğraflar değerlendirildi.

Yarışmada kazanan fotoğraflar açıklandı 

Kurulun değerlendirmesi sonucunda Abdullah Kara'nın fotoğrafının birinci, Ayla Bağ'ın fotoğrafının ikinci, Mehmet Müsebbih Ergin'in fotoğrafının ise üçüncü seçildiği açıklandı. Yarışma ödülü olarak birinci 4000 TL, ikinci 2500 TL ve üçüncü ise 1500 TL para ödülü almaya hak kazandı.

Sonuç tartışma yarattı... Siz olsanız hangisini birinci seçerdiniz?

Yarışmada birinci seçilen Abdullah Kara'nın, drone ile mi çekildiği yoksa uçaktan bir fotoğraf makinası ile mi çekildiği bilinmeyen, Eskişehir kent merkezinin havadan çekilmiş fotoğrafının birinci seçilmesi özellikle fotoğrafçılar ve fotoğraf meraklıları arasında tartışma yarattı.

Eleştiriler arasında, birinci seçilen fotoğrafın Eskişehir'i betonarme ve düzensiz bir şehir gibi gösteren bir fotoğraf olduğu görüşü de yer aldı. Bazı fotoğrafçılar "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu fotoğrafı Eskişehir'in tanıtımında kullanır mı?" sorusunu da yönelttiler. 

İşte ilk 3'e giren fotoğraflar... Siz olsanız hangisini birinci seçerdiniz? 

Birinci seçilen Abdullah Kara'nın fotoğrafı

İkinci seçilen Ayla Bağ'ın fotoğrafı 

Üçüncü seçilen Mehmet Müsebbih Ergin'in fotoğrafı 

Sizin yarışmada seçilen fotoğraflarla ilgili görüşleriniz neler? Siz olsanız hangisini birinci seçerdiniz, neden? Lütfen düşüncelerinizi yorumlarda belirtin ve herkesle paylaşın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@