"Severance"... Apple TV+'da sıradışı bir dizi! Beyninize çip takılırsa ne olur?

Apple TV+'da yayınlanan "Severance" dizisi 2022'nin en iyi dizilerinden biri olmaya aday gösteriliyor... Severance dizisinin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var? Beyninize çip takılırsa ne olur?

SANAT 27.03.2022, 11:37 27.03.2022, 13:54
"Severance"... Apple TV+'da sıradışı bir dizi! Beyninize çip takılırsa ne olur?

Apple TV+'da yayınlanan "Severance" dizisi 2022'nin en çok konuşulan dizilerinden biri oldu bile... "Beyninize çip takılırsa ne olur?" sorusunun peşinden giden Severance dizisinin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var? 

Hem konusu hem de ilgi çeken sahneleri ile Severance bilimkurgu dizileri ve gerilim dizi türleri için dikkat çeken yapımlardan biri oldu. 

Severance Dan Erickson tarafından yaratılan bir dizi...

Sosyal medyada hakkında "iddialı ve ürkütücü" şeklinde yorumlar da yapılan dizinin hikayesi bir işyerinde geçiyor. Bu nedenle distopik bir işyeri komedisi ya da draması olarak da görülebilir.

"Kimsin sen?"

Dizinin özellikle açılış sahnesi ünlü Lost dizisini de hatırlatır bir etkileyicilikte... Dizinin ilk sahnesi izleyicileri "Who are you? - Kimsin sen?" sorusu ile karşılıyor... 

Ana karakterimiz olan Mark ve tüm şirket çalışanları burada iş benliklerini evdeki benliklerinden ayıran bir prosedürden geçiyorlar. Fakat bunu "Lumon ayrılma çipi" ile yapıyorlar.

Beyninde çip takılı çalışanlar... Evde ve işte iki ayrı hayat 

Çalışanların beynine takılan bu çipler ne işe yarıyor? iş yerindeyken yalnızca iş meselelerini hatırlayacak ve eve gittiklerinde ise yalnızca evdeki konulara yoğunlaşabilecek şekilde yeni bir beyin düzenine sahip oluyorlar.

Dizide bu durum iş ve yaşam dengesi olarak nitelendiriliyor. Dizinin ilerleyen sahnelerinde kişisel benliğimiz hakkında birçok sorgulatan düşünce sunuluyor. Elbette bunlar esas adam Mark, yani Ben Stiller'ın mizahi yapısı ile izleyiciye aktarılınca oldukça eğlenceli bir hal alıyor.

Severance dizisi oyuncu kadrosu

Dizinin oyuncu kadrosunda Adam Scott, John Turturro, Christopher Walken, Patricia Arquette ve Britt Lower gibi birçok ünlü oyuncu yer alıyor. 

Severance dzisi tanıtım fragmanını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@