banner163

Ayşen Gürcan Seyitgazi'ye gidince tweet yarışı başladı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle sel felaketi yaşandı. Yaşanan felaketin ardından bilindiği üzere, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, TBMM 28’ inci Dönem Yemin Töreni sonrası programlarını iptal ederek hemen bölgeye ulaştı ve incelemelerini sosyal medyasında paylaştı. Bu paylaşımların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Dr. Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan da sosyal medyalarında sel ile ilgili tweetlerini attı. Bu durum Prof. Dr. Ayşen Gürcan sayesinde sessizliklerini bozdular diye yorumlandı. 

SİYASET 03.06.2023, 17:39 03.06.2023, 18:54
Ayşen Gürcan Seyitgazi'ye gidince tweet yarışı başladı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle sel felaketi yaşandı. Yaşanan felaketin ardından bilindiği üzere, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, TBMM 28’ inci Dönem Yemin Töreni sonrası programlarını iptal ederek hemen bölgeye ulaştı ve incelemelerini sosyal medyasında paylaştı.

Bu paylaşımların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Dr. Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan da sosyal medyalarında sel ile ilgili tweetlerini attı. Bu durum Ayşen Gürcan sayesinde sessizliklerini bozdular diye yorumlandı. 

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde meydana gelen sel felaketi, ilçede Çatören, Sarıcailyas, Yarbasan, Sancar, Şükranlı, Cevizli başta olmak üzere birçok mahalleyi etkiledi. Felaketin ardından birçok mahallede evler zarar gördü, tarım alanları sular altında kaldı. 

Programlarını iptal etti, Seyitgazi'ye yetişti 

Selin yaşandığı bölgelere ise ilk yetişen AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan oldu. TBMM 28’ inci Dönem Yemin Töreni sonrası programlarını iptal ederek Eskişehir'e gelen Prof. Dr. Gürcan, Cuma gecesi geç saatlerde kentin girişindeki polis kontrol noktasını ziyaret etti ve sonrasında ise Seyitgazi Kaymakamı Yeşim Altın, AFAD İl Müdürü Recep Bayar diğer yetkililerle beraber sel felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Seyitgazi’nin Yarbasan ve Çatalören köylerine gelen Prof. Dr. Gürcan ayrıca muhtarlardan ve vatandaşlardan müdahalelere dair bilgiler alarak hasar tespiti çalışmaları hakkında da görüşmeler gerçekleştirdi. 

İncelemelerini ve edindiği bilgileri gece geç saatlerde sosyal medyasından paylaşan Prof. Dr. Gürcan attığı tweet ile bölge halkının yanında olduğunu belirterek AFAD ve ilgili tüm kurumlar ile birlikte çalışmaların süreceğinin de altını çizdi. 

Ayşen Gürcan yemin etti hemen Seyitgazi'ye yetişti

Ayşen Gürcan yemin etti hemen Seyitgazi'ye yetişti

Ayşen Gürcan sayesinde sessizliklerini bozdular, tweetler ardı ardına atıldı 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan'ın Seyitgazi'de yaşanan sel felaketiyle ilgili anında harekete geçmesi ve incelemelerini sosyal medyasında paylaşmasının ardından CHP Eskişehir Milletvekilleri Dr. Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan da kendi sosyal medyalarında sessizliklerini bozarak yaşanan felaket hakkında paylaşımlarını yaptılar. 

İlk olarak konuya ilişkin açıklamada bulunan isim Dr. Jale Nur Süllü oldu. Süllü paylaşımında sel felaketinin ve yarattığı yıkımla ilgili sürecin yakından takipçisi olmaya devam edeceklerini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: 

"Seyitgazi ilçemizde yaşanan sel felaketinden etkilenen Çatören, Yarbasan, Şükranlı, Sancar, Sarıcailyas, Cevizli ve Bardakçı köylerindeki tüm hemşehrilerimize büyük geçmiş olsun. Yaraların sarılması ve zararların karşılanması için sürecin yakından takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Dr. Jale Nur Süllü'nün ardından ise CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan'da süreci en başından beri takip ettiğini ifade ederek sosyal medyasından yaptığı paylaşımında, "Seyitgazi ilçemizde yaşanan ve etkileri halen devam eden sel felaketinde gerek belediye başkanımız, gerek çok değerli muhtarlarım ve gerekse ilgili diğer yetkililerden bilgi alarak süreci başından itibaren takip ediyorum. Yaşanan sıkıntılı ve zor süreçte tek tesellimiz can kaybı olmaması. Sel felaketine maruz kalan tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletirken, başta Büyükşehir ve Seyitgazi belediyelerimiz olmak üzere felaketin etkilerini ortadan kaldırmak için imkanlarını seferber eden tüm kurum, kuruluş ve kişilere şükranlarımı sunarım." sözlerine yer verdi. 

"Yaraların sarılması için konunun takipçisi olacağız"

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'da sosyal medyasından sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek konunun takipçisini olacağını belirtti. Paylaşımında, "Aşırı yağışlar sonucu Seyitgazi ilçemizde meydana gelen sel ve su baskınlarından zarar gören tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve yaraların sarılması için konunun takipçisi olacağız." dedi. 

Çakırözer de Belediye Başkanı Tepe ile felaketin etkilediği köylere gitti 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise Cumartesi günü Seyitgazi’de sel felaketinin etkili olduğu mahalleleleri ziyaret etti. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde Çakırözer, mahalle muhtarlarından bilgi aldı, zararları dinledi. Çakırözer, “Gerek belediyelerimiz, gerek diğer kamu kurumları yaraların sarılması için dün akşamdan bu yana seferber. Tüm ekiplere teşekkür ediyoruz. Felaketten etkilenen tüm yurttaşlarımıza büyük geçmiş olsun. Mağduriyetlerin takipçisiyiz” dedi. 

CHP’li Çakırözer selin vurduğu Seyitgazi’de... "Mağduriyetlerin takipçisiyiz"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@