Bahattin Şeker İYİ Parti'ye geçti

Bilecik'te düzenlenen törende İYİ Parti'ye geçen isimler arasında eski Devlet Bakanı ve Bilecik eski Milletvekili Bahattin Şeker de yer aldı.

SİYASET 09.10.2022, 00:27 09.10.2022, 00:35
Bahattin Şeker İYİ Parti'ye geçti

Bilecik’te 250 kişi rozet takarak İYİ Parti’ye geçerken, bunların arasında eski Devlet Bakanı ve Bilecik eski Milletvekili Bahattin Şeker ile geçmiş dönem MHP Bilecik Milletvekili ve Bilecik Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Şensoy da yer aldı.

Bilecik’te İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törende partiye yeni katılan kişilere rozet takıldı. Kent Ormanı’nda düzenlenen rozet takma törenine; İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Kurumsal İşler Başkanı Cihan Paçacı, Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu Genel İdare Kurulu Üyesi Halil Aydoğdu, İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Hakan Sakarya, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ve partililer katıldı. Programda, eski Devlet Bakanı ve 24. Dönem Bilecik Milletvekili olan Bahattin Şeker de İYİ Parti rozetini taktı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu , "Bugün buradayız ve Bilecik’in gurur, siyasetinin gurur politikacımız Bahattin Şeker Bey ile beraber olmanın da burada gururunu yaşıyoruz. İnşallah yolumuza güçlü arkadaşlarla devam ederiz" diye konuştu.

"Meral hanıma siyasete girmeyeceğim dedim, ama..."

Bahattin Şeker,  "Ben Meral hanıma siyasete girmeyeceğim dedim. Kendisi bana bu seçimin Türkiye için çok kritik bir seçim olduğunu, bu seçimde Türkiye’de tek adamlığın bittiğini, parlamenter sisteme geçildiğini, Türkiye’yi çok zor günler beklediğini söyledi. Bu seçim Kurtuluş Savaşı gibi bir mücadele arkadaşlar. Eğer bu seçimde parlamenter sisteme dönemiyorsak benim şahsi kanaatim Türkiye’nin durumu çok kötü" diye konuştu. 

Bahattin Şeker kimdir? 

1956’da Bilecik, Bozüyük Kasımpaşa Mahallesi’nde doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Saffet’tir. İlköğrenimimi Bozüyük Atatürk İlkokulu’nda tamamladı. Samsun Maarif Koleji’nden mezun oldu. Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi 2. sınıftan ayrılarak ticaret hayatına atıldı. Bozüyük Belediyesi Meclis Üyeliği, Bozüyük Spor Kulübü Yöneticiliği ve Bozüyük Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1991’de 19. Dönem Bilecik Milletvekili ve 1995’te 20. Dönem Bilecik Milletvekili seçildi. 19. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Turizm, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma, Plan ve Bütçe, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı (AGİK) Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu.

20. Dönemde kurulan 54. Hükümette Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 20. Dönem Yüksek Seçim Kurulu'nun, 16 Mart 1999 tarih ve 371/194 sayılı Kararı ile Milletvekili Tutanağı iptal edildi. 

24. Dönem MHP Bilecik Milletvekili seçildi ve Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@