banner163

Burhan Sakallı şiir festivaline katılıyor

AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, “Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali”nin şair katılımcıları arasında yer alıyor... Bugünkü açılışla başlayacak festivalde katılımcılar çeşitli okullarda öğrencilerle de bir araya gelecek.

SİYASET 25.05.2022, 10:56 25.05.2022, 11:13
Burhan Sakallı şiir festivaline katılıyor

AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali”nin şair katılımcıları arasında yer aldı. Edebiyatçı kimliği ile de tanınan Burhan Sakallı, festival kapsamında edebiyatseverlerle ve öğrencilerle bir araya gelecek. 

25 - 28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve bugün saat 20.00'de düzenlenecek törenle açılışı yapılacak festival, Burhan Sakallı'nın yanı sıra ülkemizden ve farklı coğrafyalardan şairlere ev sahipliği yapacak. Festivale, onur konuğu olarak Prof.Dr. Nurullah Genç katılırken, Najvan Darwish, Mehmet Darlı, Nergihan Yeşilyurt, Mehmet Aycı, Ali Bal, Canan Özer gibi edebiyat dünyasından birçok isim katılacak. 

Bu yılki tema “Şiirin ve Şehrin Kapısı: Kale’den Şehre” olarak belirlenen festival ile şiir ve şehir ilişkisi üzerinden Aydos Kalesi ve Sultanbeyli gündeme taşınarak, ulusal ve uluslararası ölçekte edebiyat dünyasına değer üretilmesi amaçlandığı belirtildi. 

"Şairler Okullarda"... Burhan Sakallı da öğrencilerle buluşacak

Festival kapsamında okullarda da "Şairler Okullarda" başlığı ile etkinlikler düzenlenecek. Festivalin üçüncü günü 27 Mayıs'ta Aziz Sancar Anadolu Lisesi'nde düzenlenecek etkinlikte Burhan Sakallı da öğrencilerle bir araya gelecek. 

Festivalin web sitesinde AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı'nın tanıtıldığı bölümde Sakallı'nın bir şiirine de yer verildi. Web sitesinde Burhan Sakallı'nın şu şiiri yer aldı: 

Mart Neşideleri

mart en haylaz çocuğu mevsimin

nisana âşık olduğu gün gibi aşikâr

şehir efsanesi değil, mesafeli mayısa

kar düşer, dalda açan tomurcuğa

bir yandan zemheri, bir yanımda ilkbahar

mart en fiyakalı çocuğu mahallenin

on beşliler gider on sekizinde ardına bakmadan

sırra kadem basan kış güneşi gibi

duvar diplerine toplanır ve sorarız birbirimize

kapıdan baktırır ne zaman bitecek bu tipi?

mart en emekçi çocuğu takvimin

cemre düşer, eşit olsun diye geceye gündüz

olgun yemişli dallarıyla yaz ve sonbahar

leylekleri çağırdığı gibi çağırır

bunda en çok martın payı var

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@