Büyükerşen CHP'deki yeni görevine yakınarak başladı: Tam rahata ereceğim derken... 

CHP Genel Merkezi’nde Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapan Yılmaz Büyükerşen, CHP'deki yeni görevine yakınarak başladı: "Tam rahata ereceğim derken yeni bir görev yüklediler" 

SİYASET 01.02.2024, 14:29 01.02.2024, 14:42
Büyükerşen CHP'deki yeni görevine yakınarak başladı: Tam rahata ereceğim derken... 

CHP Genel Merkezi’nde Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li Belediyelerin Genel Koordinatörü Yılmaz Büyükerşen yaptı. 

"Tam rahata ereceğim derken, baktım ki yeni bir görev daha yüklediler"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı çalıştayın açılışında konuşan Yılmaz Büyükerşen konuşmasının başında Özgür Özel'in kendisine verdiği CHP’li Belediyelerin Genel Koordinatörlüğü yeni görevi ile ilgili "Bu benim yeni görevim. Tam artık rahata erdik, gönlümüz ferah bir şekilde. Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanlığını yapabilecek arkadaşlar da yetişen arkadaşlar arasından seçtiğimiz adayı da sayın genel başkanımız ilan etmişti. Eskişehir'e geldiklerinde sayın genel başkan yardımcımızla beraber artık rahata ereceğim derken baktım ki yeni bir görev daha yüklediler” dedi. 

Konuşmasında Eskişehir'de sosyal belediyecilik alanında yaptıkları çalışmaları anlatan Büyükerşen, "“Efendim biliyorsunuz ki şehirler yaşayan canlı organizma gibidirler, ihtiyaçları hiç bitmez. Gün gelir yapılanların değiştirilmesi, yenilenmesi gerekir. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıkar. Bu gibi temel ihtiyaçların ve hizmetlerin yapılması ile birlikte sosyal belediyecilik hizmetlerimize çeşitlendirerek devam etmemiz gerektiğine yürekten inanıyorum. Bu açıdan belediyelerin arasındaki koordinasyonun daha güçlendirilerek sürmesi gerektiğini düşünüyorum. Diğer önemli konunun da afet riskli alanlar ve kentsel dönüşüm konularında yapmamız gerekenlerdir. Bu hem insanların yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik olmalı ayrıca ülke olarak deprem kuşağı içinde olmamız nedeniyle zaman zaman yaşadığımız deprem felaketlerini yaşamamak, sel felaketlerini yaşamamak en azından daha az kayıplarla atlatabilmek. Bu gibi felaketleri kayıpsız atlatabilmek için yapılması gereken çalışmalardır. Asıl hedef insanları yaşadıkları bölgelerden koparıp başka yerlerde yaşamak zorunda bırakmak olmamalıdır. Yani yerinde dönüşüm metotları uygulanmalıdır. Böylelikle insanların sosyal açıdan zedelenmelerinin de önüne geçebiliriz. Diğer taraftan böyle dönüşümlerin vatandaşa mümkün olan en az külfetle yapılabilmesi için finansman ayağının çok dikkatli oluşturulması, projelerin çok gerçekçi olarak hazırlanması ve muhtemelen artacak yoğunluğun getireceği olumsuzlukların farklı yollardan giderilmesi gerekecektir. Siz belediye hizmetlerini layıkıyla yaparsanız yerel kalkınma kendiliğinden harekete geçecek, kent refahı artacaktır. Biz bunu Eskişehir'de yaşadık. Şehirde yeni hizmetler, yeni olanaklar yarattıkça yatırımlar arttı" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@