Büyükerşen'den Eskişehir'e teşekkür: "AFAD'a verilen desteği çok değerli buluyorum"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde deprem bölgesine yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz Büyükerşen, Eskişehirlilere verdikleri büyük destek için teşekkür etti. Büyükerşen, AFAD ile koordineli çalıştıklarını belirterek, "AFAD'a verilen desteği de çok değerli buluyorum" dedi. 

SİYASET 09.02.2023, 20:43 09.02.2023, 21:13
Büyükerşen'den Eskişehir'e teşekkür: "AFAD'a verilen desteği çok değerli buluyorum"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başanı Yılmaz Büyükerşen, "Büyük deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz" dedi. 


Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Büyükşehir Belediyesi, ESKİ ve Halk Ekmek olarak deprem bölgesine verdikleri desteklerle ilgili bilgiler veren Büyükerşen, "13 ayrı noktada toplama merkezleri oluşturduk. Personel ve gönüllülerin destekleri ile bağış malzemeleri deprem bölgesine gönderildi. Eskişehir'den çok sayıda gönüllü de vardı. Eskişehir'de bu kadar çok TIR sahibi olduğunun farkında değildim. Teşekkür ederim sahiplerine. 9 şubat itibariyle gönderdiğimiz TIR sayımız 50'ye yükseldi. Daha önce sorsanız bu kadar büyük TIR filosunu yola çıkaramazdık diye düşünüyorum. Halk Ekmek'ten günde 60 bin ekmek bölgeye sevk ediliyor. ESKİ çalışmalara başladı. Her boy ve ebatta Kalabak suyunu da ESKİ ile bölgeye gönderdik. 400 tonu geçti bölgeye gönderilen Kalabak suyu" dedi. 

Büyükerşen, "Personel anlamında ilk saatlerden itibaren sismik arama yapabilen öncü itfaiye personelimizi acele bölgeye sevk ettik. Giden personel sayımız 200'e yaklaştık. AFAD'dan eğitim alan uzman arkadaşlarımızı tercih ettik. Çeşitli araçlarımızı da TIR'lara yükleyerek gönderdik" diye konuştu. 

"Eskişehirlilere şükran borçluyuz, unutulmayacak düzeyde bir katılım var"

Eskişehirli hayırsever vatandaşlarımıza şükran borçluyuz. Eskişehirlilerin böyle felaket anlarında birlik ve beraberlik gösterdiğini biliyordum ama, şimdi olan unutulmayacak bir düzeyde oldu. Bize ulaştırılan destek paketlerinde daha seçici davranıyoruz. Nerede ne ihtiyaç varsa nokta atışı gönderecek şekilde bir tasnifleme sistemine geçtik. Diğer paketleri de önümüzdeki günler için hazır tutuyoruz. Yaraları hep birlikte saracağız. Eskişehirlilere ve orada kar kış demeden çalışan arkadaşlarımıza ve gönüllülere de teşekkürü bir borç biliyorum" dedi. 

"AFAD ile koordineli çalışıyoruz, AFAD'a verilen desteği çok değerli buluyorum, biz de tesislerimizi açtık"

Büyükerşen, ayrıca "Eskişehir'e gelen depremzedeleri de otogarda karşılıyoruz. AFAD ile koordineli çalışarak onlara yardım ediyoruz. Barınma konusunda vatandaşlarımızın, otellerimizin AFAD'a destek vermesini de çok değerli buluyorum. Biz de depremzedeler için Bademlik'teki tesislerimizi açtık" dedi. 

Tasigo Otel'in sahibi Eskişehirli iş insanı Erol Tabanca ile de görüştüğünü belirten Büyükerşen, "Tasigo Oteli 30 aileye açtığını, yemeklerini de sağlayarak onları ağırlayabileceğini söyledi. Biz de bağlantılar kurduk. Tasigo'nun bu girişimine karşılık başka otellerimiz de aynı şekilde davranacakları yönünde bize haber gönderdiler" dedi. 

"Gerçekten çok büyük bir felaket, çok zor"

Büyükerşen, "Gerçekten çok büyük bir felaket, çok zor. Bu yardımlar nasıl sürecek. Oradaki nüfusa yeniden orada ev yaratmak çok zaman alacak bir şey. Başka şehirlerde barınmalarından başka çare görünmüyor. Sorun gerçekten çok büyük. Nasıl Türk milleti olarak altından kalkacağız... Türkiye dar ve tehlikeli sallanan bir köprüden geçiyor. İnşallah bunu da daha önceki felaketler gibi atlatırız diye temenni etmeye çalışıyorum" diye konuştu. 

Murat Özcan: Sıkıntılar bitince Eskişehir'de acilen kentsel dönüşüme başlamalıyız 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@