Murat Özcan: Sıkıntılar bitince Eskişehir'de acilen kentsel dönüşüme başlamalıyız 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Mercan, daha önceleri de birçok defa yaptığı çağrısını yineledi. Eskişehir'in de deprem gerçeğine bir kez daha dikkat çeken Özcan, "Şu sıkıntılı süreci bir atlatalım. Eskişehir'in depreme hazırlığını ve kentsel dönüşümleri de konuşmalıyız. Eskişehir'de örnek bir çalışma yapmalıyız" dedi.

SİYASET 09.02.2023, 21:00 09.02.2023, 21:12
Murat Özcan: Sıkıntılar bitince Eskişehir'de acilen kentsel dönüşüme başlamalıyız 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan deprem felaketi ile ilgili açıklamalarda AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Eskişehir'in deprem gerçeğine de dikkat çekti. Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi'nde de kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçebilmesi için en çok gayeti gösteren siyasetçilerden olan Murat Özcan, ""Şu sıkıntılı süreci bir atlatalım. Eskişehir'in depreme hazırlığını ve kentsel dönüşümleri de konuşmalıyız. Eskişehir'de örnek bir çalışma yapmalıyız" dedi. 

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamış bir acı... Herkesten, Eskişehir'den de Allah razı olsun"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, "Maalesef Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamış bir acıyla karşı karşıyayız. Metanetimizi korumaya çalışıyoruz. Şu anda Japonya'da 9 şiddetindeki bir depremle bile karşılaştırılamayacak bir depremle karşı karşıyayız. 7'den büyük iki deprem o depremlerden çok daha etkiliymiş, uzmanlar bunu ifade ediyor. 13,5 milyon nüfusun bulunduğu bir bölgede yaşanan bir felaket. Ancak Türk milleti de bir iftihar tablosu ortaya koyuyor, bununla da gurur duyuyoruz. Herkesten Allah razı olsun. Eskişehir'den de Allah razı olsun" dedi.

"Eskişehir'den giden TIR'lar 250'yi buldu"

Özcan, "Eskişehir'den Valilik, AFAD, Kızılay gibi kurumlar aracılığı ile giden TIR'lar 250'yi buldu" diyerek bu önemli desteği sağlayan Eskişehirlilere teşekkür ettiklerini belirtti. 

"Eskişehir'de gösterilen örnek duruşun devam etmesini temenni ediyorum"

Özcan, "Elbette böyle durumlarda açıklamalarımıza dikkat etmemiz lazım, siyasetten kaçınmalı, birlik olmalıyız. Eskişehir'de gösterilen örnek duruşun da devam etmesini temenni ediyorum. Süreci zehirleyecek davranış ve eylemlerden uzak durmalıyız. Şehrin önderlerinin de buna dikkat etmeye devam edeceğine inanıyorum. Şehir olarak verdiğimiz mücadele ve davranışlardan dolayı da herkesi tebrik ediyorum" dedi.

"Eskişehir'in de depreme hazırlığını, kentsel dönüşümleri konuşmalıyız"

Eskişehir'in de bir deprem gerçeği olduğunu hatırlatan Murat Özcan, "Burada da önemle değinmem gerekiyor ki... Şu sıkıntıları ve bu süreci bir atlatalım. Eskişehir'in depreme hazırlığını da konuşmamız gerekli. Kentsel dönüşümleri konuşmalıyız. Hep beraber bu konuyla ilgili bir çalıştay kurmalıyız. Böyle olaylar yaşandığında ne yapacağımızdan, her türlü olasılığı göz önüne almalı, bir araya gelerek örnek çalışmalar yapmalıyız" dedi. 

Büyükerşen'den Eskişehir'e teşekkür: "AFAD'a verilen desteği çok değerli buluyorum"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@