Büyükerşen karikatür sergisi açıyor! Peki o karikatürler de sergide olacak mı?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara ve Eskişehir Şubeleri ile Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle “Karikatürler ile Yılmaz Büyükerşen” sergisi yarın Eskişehir'de açılacak. Öte yandan 2006 yılında Büyükerşen ile Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi arasındaki "karikatürlü" atışmanın karikatürleri de sergide olacak mı merak konusu oldu...

SİYASET 20.06.2023, 16:57 20.06.2023, 17:14
Büyükerşen karikatür sergisi açıyor! Peki o karikatürler de sergide olacak mı?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Eskişehir Şubesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Karikatürler ile Yılmaz Büyükerşen” sergisinin açılışı 21Haziran Çarşamba (yarın) saat 16.30’da tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda açılacağı açıklandı. 

TMMOB Mimarlar Odası ve Karikatürcüler Derneği'nden “Karikatürler ile Yılmaz Büyükerşen” sergisi... Büyükerşen'in çizdiği karikatürler de olacak 

Büyükerşen'in kaleme aldığı eserlerin de yer alacağı belirtilen sergide hangi karikatürlerin yer alacağı merak edilirken, sergiyi düzenleyen kurumlar açısından bir ayrıntı da çok dikkat çekti ve büyük bir merak oluşturdu. 

2006'daki o karikatürlü atışma akıllara geldi 

2006 yılında dönemin Mimarlar Odası Eskişehir Şube Başkanı Halit Halaç ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen arasında tartışmalar yaşanmıştı. Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi gazetelere verdiği karikatürlü ilanlarla Büyükerşen'i eleştirken, Büyükerşen bu ilanlara yanıt olarak çizdiği karikatürlerle cevap vermişti. 

Büyükerşen çizdiği karikatürlerle dönemin Mimarlar Odası Başkanı Halaç'a cevap vermişti 

O dönemde çok konuşulan bu karikatürlü atışmada, Büyükerşen çizdiği 3 karakatürün birinde dönemin Mimarlar Odası Başkanı Halit Halaç'ı ‘Karnından konuşan bir kişiye’ benzetmiş, diğer karikatürde Büyükerşen, Halaç’a sınıfta mimarlık dersi verirken, üçüncü karikatürde ise ‘Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur’ alt yazısı ile bir karikatür çizmişti. 

O karikatürler de sergide olacak mı?

Şimdi yıllar sonra yine Mimarlar Odası'nın düzenlediği "Karikatürler ile Yılmaz Büyükerşen” sergisinde Büyükerşen'in Mimarlar Odası Başkanı ile atıştığı o karikatürlerde yer alacak mı merak konusu oldu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@