banner163

CHP'li Çakırözer Danimarka Prensi'nin yüzüne söyledi: Kuran-ı Kerim yakılmasına izin veremezsiniz

Danimarka’nın Başkenti Kopenang’da düzenlenen NATO Parlamenterler Meclisi genel kuruluna katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Danimarka Meclis Başkanı Soren Gade ve Danimarka Veliaht Prens Frederik ile de yüz yüze görüştü.

SİYASET 10.10.2023, 15:53 10.10.2023, 16:03
CHP'li Çakırözer Danimarka Prensi'nin yüzüne söyledi: Kuran-ı Kerim yakılmasına izin veremezsiniz

NATO Parlamenterler Meclisi (NATO PA) Genel Kurulu haftasonu Danimarka’nın Başkenti Kopenang’da yapıldı. NATO PA Savunma ve Güvenlik Komisyonu Raportörü de olan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in de katıldığı toplantılarda, Çakırözer’in kaleme aldığı ‘NATO'nun Yeni Caydırıcılık ve Savunma Zemini için Müttefik Savunma Sanayi Altyapısının Oluşturulması’ başlıklı raporu da tartışılıp, kabul edildi. 

Çakırözer NATO raporu sundu 

Çakırözer, raporda NATO üyesi ülkelerin savunma sanayi alanında birbirlerine yaptırım ve kısıtlama uygulamalarına son vermeleri gerektiği çağrısını yaptı. Çakırözer, raporda ayrıca Avrupa Birliği’nin ortak savunma işbirliği projelerine Türkiye, İngiltere gibi AB üyesi olmayan NATO ülkelerinin de dahil edilmesinin ittifakın güvenlik ve caydırma kapasitesine katkısı olacağını vurguladı. 

Genel Kurulda, NATO PA üyeleri için verilen resepsiyona Danimarka Meclis Başkanı Soren Gade ve Danimarka Veliaht Prens Frederik katıldı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gade ve Veliaht Prens Frederik ile İsveç’in NATO üyeliği ve Danimarka’da yaşanan Kuran- Kerim yakma girişimlerini de görüştüğünü belirtti. 

"Türkiye'ye ve İslam'ın kutsal değerlerine yönelik saldırılar halkımızı rahatsız ediyor, İsveç'in üyelik sürecini de olumsuz etkileyebilecek bu provokasyonlar bir an önce sonlanmalı"

Veliaht Prens Frederik’in İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’deki onay sürecine ilişkin sorusuna Çakırözer,  “Katılım belgesi henüz Cumhurbaşkanlığı tarafından Meclis’e gönderilmedi. Gönderildiğinde nihai değerlendirmeyi yapacağız. Ancak bu süreçte Danimarka, İsveç gibi ülkelerde gerek Türkiye’ye ve ülkemizi yönetenlere, gerekse dinimiz İslamın kutsal değerlerine yönelik provokatif saldırılar halkımızı üzmekte, rahatsız etmekte. İsveç’in üyelik sürecini de olumsuz etkileyebilecek bu provokasyoların bir an önce sonlanmasını diliyoruz” dedi. 

Danimarka Meclis Başkanı Gade: "Ceza kanununu yakında çıkaracağız"

Meclis Başkanı Gade de Çakırözer’e yaptığı değerlendirmede, “Bu konuda harekete geçtik. Konuyu ifade özgürlüğü olarak görmüyoruz. Kimsenin kutsal değerlerine, inandığı değerlere hakareti kabul edemeyiz. Bunu cezalandıran kanunu önümüzdeki günlerde yürürlüğe sokacağız” dedi.

Veliaht Prens Frederik ayrıca Çakırözer ile sohbetinde Türkiye’ye hayranlığını anlatırken, annesi olan kraliçe Margrethe’nin 1967 yılında balayı için Türkiye’yi tercih ettiğini anlatan prens Frederik kendisinin de Türkiye ziyaretinden memnun ayrıldığını söyledi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@