Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'ya geliyor... Büyük hazırlık

Kütahya'daki Büyük Zafer'in 100. yılı kutlamaları başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 29 Ağustos'taki etkinliklere katılacağı açıklandı.

SİYASET 26.08.2022, 17:08 26.08.2022, 17:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'ya geliyor... Büyük hazırlık

Kütahya'da Büyük Zafer ve kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları başladı. 

Cumhrubaşkanı Erdoğan da 29 Ağustos'ta katılacak 

Kütahya'da Büyük Zafer’in 100. yılı kutlamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'in 29 Ağustos Pazartesi günü Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreni’ne katılacağı açıklandı. 

Ziyaret öncesi Cumhur İttifakı MHP il başkanlığında bir araya geldi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kütahya'ya gelişi öncesinde Cumhur İttifakı'nın Kütahya temsilcileri de MHP İl Başkanlığı'nda bir araya geldi.
TBMM Divan Katip üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Ak Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, MHP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç'ın ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya’da gerçekleştireceği programlarla ilgili istişare ve değerlendirmelerde bulunulduğu kaydedildi.

100. yıl için bayrak rekoru kırılacak 

Kütahya'da Dumlupınar’da açılması amacıyla tasarlanan 3 bin 743 metre boyunda, 1 metre 60 santimetre enindeki uzunluğuyla rekorlar kitabına girecek. Dumlupınar Üniversitesi, Kızılay ve Avrupa Kütahyalılar Federasyonu tarafından hazırlanan dev Türk bayrağı, 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yönettiği Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutan Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünde Dumlupınar Şehitliği’nde açılacak.

Türk Hava Kuvvetleri gösteri ekibi SOLOTÜRK ve Jandarma Havacılık Başkanlığı Üzüm Salkımı Timi Büyük Zafer’in 100. yılı coşkusunu Kütahya semalarında yaşatacak. Büyük Zafer’in 100. yılı kutlamalarının yapılacağı Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy’de katılımcılar SOLOTÜRK ve Üzüm Salkımı Timi’nin gösterileriyle unutulmaz anlar yaşayacak. 

Geleneksel Düzenlemesiz Dal Türkiye Şampiyonası, 27 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00’de, Geleneksel Düzenlemeli Dal Yarışması 28 Ağustos Pazar günü saat 14.00’te Yeni Spor Salonu’nda yapılacak.

Büyük Zafer’in ve kurtuluşunun 100. yılını kutlayan Kütahya, 26 - 31 Ağustos tarihleri arasında Minik Yıldız Bay Bayan Muay Thai Türkiye Şampiyonası ve 28 Ağustos Pazar günü 100. Yıl Büyük Zafer Koşusu’na ev sahipliği yapacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu, 30 Ağustos Zafer Kupası Yarışması düzenleyecek. Yarışma, Dumlupınar Üniversitesi Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarı'nda 27-28 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Organizasyon, küçükler ve gençler kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Dumlupınar Motosiklet Kampı, Dumlupınar ilçesinde yapılacak. Yaklaşık 250 motorcunun katılımıyla yapılacak kamp 29 Ağustos’ta Dumlupınar Şehitliği’nde başlayacak.

Büyük Zafer’in 100. yıl coşkusu dünyanın en eski ordu bandolarından TSK Mehteran Birliği ile taçlanacak. TSK Mehteran Birliği, 28 Ağustos Pazar günü saat 21.00’de Kütahya Belediyesi önünde konser verecek. 

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, 27 Ağustos Cumartesi günü saat muhteşem gösterisiyle Kütahyalılarla buluşacak. Zafer Yolu Son Söz 100. Yıl Konseri, 21.30’da Kütahya Belediyesi önünde seyirciyle buluşacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutan Meydan Muharebesi’ni sevk ve idare ettiği Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy’de yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile 81 ilden binlerce katılımıyla yapılacak törenler, 14.30’da Zafer Abidesi’nde başlayacak. Saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesinin ardından Garnizon Komutanı günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapacak, arazi tanıtılacak ve harekât anlatılacak.

Protokol konuşmaları ve gösterilerin ardından tören geçişi, askeri birliklerin geçişi ve kağnılarla savaş döneminin canlandırılması yapılacak. 

Türk Hava Kuvvetleri gösteri ekibi SOLOTÜRK ve Jandarma Havacılık Başkanlığı Üzüm Salkımı Timi’nin gösterileriyle son bulacak kutlamalarda Kütahya unutulmaz anlar yaşayacak.

Zafer Haftası sebebiyle düzenlenecek konser, sergi, konferans gibi etkinliklerin detaylarının tamamına www.zaferinyuzuncuyili.com adresinden ulaşılabilecek. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@