Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli mücadelenin kahramanı Eskişehir emperyalistler ve teröristlere eyvallah demez!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de 99 yatırımın ve iki tarihi önemli projenin açılışını yaptı. Türkiye'nin son 20 yılda sağladığı atılımlarla emperyalistler ve terör örgütleri ile büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Erdoğan, "Bay Bay Kemal ve 7'li koalisyon emperyalistler ve terör örgütleri ile kol kola. Milli mücadelenin kahramanı Eskişehir umudunu PKK ve FETÖ'ye bağlayanlara eyvallah der mi? Eskişehir'in en doğru kararı vereceğine inanıyorum" dedi. 

SİYASET 18.04.2023, 18:59 21.04.2023, 01:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde milyarlarca liralık 99 yatırımın ve iki büyük projenin açılışını gerçekleştirdi. Eskişehirlilere seslenen Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve muhalefete yüklendi, Eskişehirlilere çağrıda bulundu. Törene BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay, AK Parti Eskişehir milletvekili adayları ve çok sayıda yetkili de katıldı. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği törende Vilayet Meydanı binlerce kişiyle doldu. 

Erdoğan konuşmasına, "Sana günler, aylar, yıllar imrenir... Dört yana açılan yollar imrenir... Eskişehir saçının bir teline seher vakti esen yeller imrenir..." sözleriyle başladı. 

"Eskişehir 1000 yıldır milletimizin göz bebeğidir, Türkiye Yüzyılı'nın da parlayan yıldızıdır"

Erdoğan, "Bugün Türkiye'nin imrendiği, dünyanın imrendiği Eskişehir'de sizlerle birlikteyiz. Eskişehir 1000 yıldır milletimizin göz bebeğidir. Kılıçarslan ile Yunus'u ile, Nasreddin Hocası ile, bir kısmının ismi ilçelerinde yaşayan nice kahramanları ile Eskişehir Türkiye Yüzyılı'nın parlayan yıldızıdır. Sanayisi, teknolojisi, sağlığı, eğitimi, gelişen tüm imkanları ile şehrimizin dinamizmi maşallah her geçen gün artıyor" diye konuştu.
 

Erdoğan, "Şimdi bu güçlü eser ve hizmet altyapısı üzerinde Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmeye hazırlanıyoruz. Tabii her dönemde olduğu gibi bugün de ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak kendisine bağlı kalmasını isteyenler var. Her yolu denediler. Vesayetin ayak oyunlarından, terör örgütlerinin saldırılarına, darbe teşebbüslerine kadar kullanmadık araç bırakmadılar. Milletçe üstesinden geldik" dedi. 

"Bu defa karşımızda 7'li koalisyon var... Terörle kol kola olanlar var"

Erdoğan, "Bu defa karşımızda 7'li bir koalisyon var. Bu masada terörle kol kola olanlar var. CHP, İP terörle kol kola... O yavrucuklar da istikameti tamamen kaybetmişler. PKK'sından FETÖ'süne terör örgtüleri bu masaya destek veriyor. Londra tefecileri, eroin kaçakçıları, bu masayı destekliyor. Türkiye yüksek teknoloji ve yüksek katma değer alanlarına girmesin istiyorlar. Akınca yapmasın, SİHA yapmasın, Kızılelma yapmasın, TCG Anadolu yapmasın, Togg yapmasın istiyorlar... Yıllarca bu ülkeyi böyle yönetmediler. Bu ülkede bir toplu iğne birle üretmediler" diye konuştu. 

Erdoğan, Ne diyorsunuz eyvallah edelim mi bunlara? Başka ne istiyorlar? Türkiye kendi belirledikleri politikalara sadakatle hizmet etsin ama kendi politika belirlemesin istiyorlar. Davos'tayız... O zaman Bebecan da yanımda. IMF'in başındaki zatla görüşüyoruz. Bu gelenler bize akıl vereye, Türkiye'yi yöneteye mi geliyor, yoksa taksitlerini almaya mı geliyorlar mı, bu ülkeyi ben yönetirim dedim. 2013'te IMF'e borcu ödedik, bir ilişkimiz kaldı mı?" dedi. 
 

Erdoğan, "Bu Bebecan ekonomiden filan anlamaz. Sadece satışını yaparlar. Bay Bay Kemal buna milletvekilliği vermiş. Ve satışa geldiler. İnşallah Eskişehir 14 Mayıs'ta bunları sandığa gömecek. Ana kademe durmuyoruz, kadın kolları ve gençler durmuyoruz. Nasıl IMF'i kapımızdan gönderdiysek, sandıkta da bunları... 21 sene hiç bunlar iktidar olabildi mi? 14 Mayıs'ta da yine olamayacaklar diyoruz" diye konuştu. 

O pankartı okudu: "İşte benim vatandaşım, kralına gereken cevabı verir"

Alandaki bir pankartta yazan sözleri okuyan Erdoğan, "Ölüme gidelim dedin de, mazot mu yok dedik... İşte benim vatandaşım böyle. Kralına gereken cevabı verir" diye ekledi. 

Pankartları okuyan Erdoğan, "Togg'suz yol olmaz, sensiz hayat olmaz Reis... Ben söylemiyorum, Eskişehirliler söylüyor" dedi. 

"Kandil'dekiler rahatsız. Çünkü AKINCI, SİHA, İHA bunların tepesine tepesine iniyor"


Erdoğan, "Ülkenin başında yerli, milli, kararlı, cesur, vizyon sahibi bir yönetim olmasaydı bu saydıklarımı çoktan yaptırmışlardı. CHP'liler bizim TCG Anadolu'dan bile rahatsız. İP rahatsız. HDP de rahatsız. Ama hepsinden öte Kandil rahatsız. Niye? İHA, SİHA, AKINCI bunların tepesine tepesine iniyor" diye konuştu. 


Erdoğan, "Terör örgütüne gereken dersleri verdik mi? Biliyorlar ki bu iktidar başta olursa teröristlere bu ülkede aman yok. Yapacağımız çok iş var. 14 Mayıs bunların siyasi mevta haline gelmesi olacaktır. İşte bu yüzden çok kızgınlar. Ülkemizin verdiği tarihi kararları hazmedemeyenlerin öfkeleri yüzlerinden okunuyor. Eskiden ülkemizle ilgili niyetlerini gizli saklı ifade ederlerdi. Şimdi Türkiye'nin durdurulması lazım, Türkiye'nin bize ihtiyacı kalmadı diyorlar... Biz de bunları duydukça doğru istikamette gittiğimizden emin oluyoruz" dedi. 

"Maşallah... Milli mücadelenin kahramanı Eskişehir'e de böylesi yakışır" 


Erdoğan, "Şimdi Bay Bay Kemal... Soğan da soğan, patates de patates. Sen soğanı masaya koyup yumruğunu vurup yiyebilir misin? Biz öyle yedik. Bu tırlar, bu yollar olmasa tüm bu soğanı patatesi nasıl taşıyacaksınız. Ama bunların böyle bir derdi yok. Rahmetli Menderes ve Özal gibi emperyalist düzeni değişirmeye çalışan bizler gibi liderlerin başına geleyen kalmadı. Çok uzun mücadelelerle ülkeyi bu seviyelere getirdik. İnşallah Türkiye Yüzyılı ile de zirveye çıkartacağız. Aramızda şöyle bir ahit yenileyelim mi? 14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs'ta doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Türkiye Yüzyılı için yarın değil, şimdi hemen diyor muyuz? Umudunu PKK VE fetö'ye bağlayanlara hayır diyor muyuz? Maşallah... Milli mücadelenin kahramanı Eskişehir'e de böylesi yakışır" diye konuştu. 

"Nadir toprak elementleri tesisini Eskişehir'de açıyoruz... Üç yeni bor tesisi daha yapacağız"

Erdoğan, "Bugün de Eskişehir'de toplam yatırım tutarı 4 milyar 644 milyon lira olan 99 ayrı yatırımın açılışını yapmak için buradayız. Eskişehir'e hayırlı olsun... İki önemli projemizin de sevincini sizlerle paylaşacağız bugün. ETİ Maden Eskişehir'e 700 milyon liralık yatırım yaptı. Pilot lityum karbonat tesisini 2020'de hizmete açmıştık. Bandırma'daki tesis ile ülkemizin ihtiyacının yarısını üretebilir hale geldik. Cep telefonlarında, teknolojik cihazlarda, Togg'ta kullanılan lityum bu tesislerde üretiliyor. Beylikova'daki nadir toprak elementleri rezervinin işleneceği tesisin de açılışını bugün yapıyoruz. Bunlar stratejik ürünler. Bu yıl içinde Eskişehir'e 501 milyon liralık yatırımla üç yeni bor tesisi de kazandıracağız. 

"Yerli ve milli lokomotifimiz... 500 lokomotifi burada üreteceğiz"

Erdoğan, "İkinci müjdemiz, ülkemizin ilk yerli ve milli lokomotifi E5000... Önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyacağımız 500 lokomotifi burada üreteceğiz. Eskişehir'i, TÜBİTAK'ı, TCDD'yi, destek veren şirketleri tebrik ediyorum. Tüm bu yatırımlarla Eskişehir'e değer kattık" dedi. 

"Eskişehir'i Gemlik limanına bağlayacağımız projeye başlıyoruz" 

Erdoğan ayrıca, "Eskişehir'i raylı sistemler merkezi haline getiriyoruz. Eskişehir'in demiryolu ile Gelik limanına bağlanması projesine de yakında başlıyoruz" dedi.

"Sandığa giderken tüm bu hizmetleri gözünüzün önüne getirin... Eskişehir'in doğru kararı vereceğine inanıyorum"

Erdoğan, "Son 20 yılda ne söz verdiysek Eskişehir'e yaptık. 67 milyar liralık yatırım yaptık Eskişehir'e... Eskişehir'de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2 milyar liralık kaynak aktardık. Bu Bay Bay Kemal bir zamanlar SSK'nın başında değil miydi? Kanuni ne diyor... Olaya devlet cihanda sıhhat... Bay Bay Kemal sen SSK'nın başındayken hastanelerde rehineler vardı. Sen bunların hesabını millete nasıl vereceksin! 14 Mayıs bunların hesabını sorma zamanıdır. Şehrimizde 4 millet bahçesi projemizden birini tamamladık, diğerleri ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Seyitgazi - Kırka yolunun ihalesini yakında yapıyor, çalışmalara başlıyoruz. Alpu yolunu da seneye tamamlıyoruz. Eskişehirli çiftçilerimize 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. 
Saatlerce anlatsak bitmeyecek eserlerimiz ve hizmetlerimiz var. Sandığa giderken tüm bu hizmetleri gözünüzün önüne getirip karar vermenizi özellikle istiyorum. Eskişehir'in en doğru kararı vereceğine inanıyorum.Şimdi bu hizmet siyasetini taçlandırmak istiyoruz. Cumhur İttifakı'ndan başka milletimizin önüne bir vizyonla çıkan başka kimse var mı? Önümüzdeki 5 yılda atacağımız somut adımları da ilan ettik. Togg'u yaptık, TCG Anadolu'yu yaptık... Vatandaşlarımız şimdi Sirkeci'de ziyaret ediyorlar. Öyle bir haykıralım ki, tüm Türkiye duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet... Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız" dedi. 

Adını açıkladı: Eskişehir 5000 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün raylara indirilen, yerli ve milli imkânlarla geliştirilen E5000 tip elektrikli lokomotifin isminin de Eskişehir 5000 olacağını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı olarak lokomotif üreten TÜRASAŞ'ın Eskişehir yerleşkesinde düzenlenen törenle tamamen yerli ve milli olarak üretilen Türkiye'nin ilk ‘Elektrikli Ana Hat Lokomotifi E5000' bugün raylara indirilmişti. İnsan ve yük taşımacılığında ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak olan yerli ve milli lokomotif, Türkiye'de üretilen ilk elektrikli ana hat lokomotifi olma özelliği taşıyor. İçinde kullanılan parçaların komponentlerinin alınmasıyla yurt dışına da satışının yapılarak ülkemiz için ihracatta önemli bir değer oluşturması beklenen lokomotif, birçok ilki içinde barındırıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üretilen lokomotifin ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir’de vatandaşlara seslenirken yerli ve milli olarak üretilen lokomotifin isminin Eskişehir 5000 olacağını açıkladı.

Detaylar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@