Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını onayladı

Türkiye’nin son yıllarda en çok tartıştığı konulardan biri olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili önemli gelişme! Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını onayladı.

SİYASET 02.01.2023, 19:15 02.01.2023, 19:40
Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını onayladı

Türkiye’nin son yıllarda en çok tartıştığı konulardan biri olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

medyamidas.com'un özel haberi İstanbul Sözleşmesi tartışmalarını yeni bir boyuta taşımıştı! 

Türkiye'de birçok tartışmaya neden olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili medyamidas.com, 19 Şubat 2021'de yayınladığı "Türkiye bu haberi konuşacak… İstanbul Sözleşmesi’nde büyük değişiklik!" başlıklı özel haberi ile tartışmalara yeni bir boyut kazandırmıştı.

TBMM'de kabul edilenle, Resmi Gazete'de yayınlanan metin arasındaki farkları gözler önüne sermiştik 

Haberimiz, TBMM'de kabul edilen İstanbul Sözleşmesi ile Resmi Gazete'de yayınlanan sözleşme arasında yapılan değişiklikleri gözler önüne sermişti. 

Türkiye'de geniş yankı bulan haberimiz sonrasında İstanbul Sözleşmesi tartışmaları farklı bir boyuta taşınmış, haberimizde ortaya koyduğumuz ayrıntılar çok konuşulmuştu. 

Bir ay sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul sözleşmesinden çekilme kararı almıştı 

Haberimiz sonrasında kamuoyunda tartışmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Mart 2021'de Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye Cumhuriyeti'nin çekilme kararını almıştı. 

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını Danıştay da onayladı

Şimdi yaşanan son gelişme ile Danıştay İstanbul sözleşmesinden çekilme kararını onayladı ve Türkiye resmen sözleşmeden çekilmiş oldu. 

Danıştay, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine dair nihai kararını verdi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesini “hukuka uygun” buldu.

Kurul, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye ilişkin Cumhurbaşkanı kararının iptal istemini reddeden Danıştay 10. Dairesi’nin kararı, oyçokluğuyla onadı.

Kararın gerekçesi önümüzdeki günlerde açıklanacak.


medyamidas.com'un İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin Şubat 2021'deki geniş yankı uyandıran haberini okumak için tıklayın



 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@