banner163

Murat Özcan "Odunpazarı halkı merakla bekliyor" diyerek sordu... Kazım Kurt yine umut vermedi!

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Odunpazarı'nın kanayan yaraları Gündoğdu Mahallesi ve Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi ve çevresindeki mahallelerin sorunları yeniden gündeme geldi. Murat Özcan, vatandaşların imar planlarıyla ilgili çözüm beklediklerini ifade ederek belediyenin ne yaptığını sorarken, Kazım Kurt'tan yine umut verici tek bir söz gelmedi!

SİYASET 02.01.2023, 21:15 03.01.2023, 17:14
Murat Özcan "Odunpazarı halkı merakla bekliyor" diyerek sordu... Kazım Kurt yine umut vermedi!

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı'nda imar açısından sorunlu mahalleleri ve vatandaşların taleplerini bir kez daha gündeme taşıdı.

Murat Özcan, "Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'nde 18 uygulaması çalışmaları sürüyor bildiğimiz kadarıyla. Belediye TOKİ ile yaptığı protokolde imar yapma yetkisini almıştı. Vatandaşlarımız da bazen yanlış anlıyorlar, imar yapma çalışması dönüşüm çalışması değildir, bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu konuda artık çözümü konuşmamız gereken bir yıla girdiğimizi düşünüyoruz. Şu anki aşama nedir halkımızla paylaşırsınız seviniriz" dedi. 

Murat Özcan yine gündeme taşıdı ve Kazım Kurt'a sordu 


Murat Özcan ayrıca, Gündoğdu Mahallesi'nde de imar sıkıntıları olduğunu hazırlatarak, "Gündoğdu Mahallesi'nde 2 kata imarlı ve dönüşüm konusunda sıkıntılı alanlar var. Ayrıca, Erenköy, Huzur gibi mahallelerde de Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi dışında kalan yerler var. Buralarla ilgili de bir çalışma yapılacak mı, halkımız merak ediyor" diyerek sordu. 

Kazım Kurt: Hiçbir şey yapmayız, gündemimizde böyle bir çalışma yok 


Kazım Kurt ise yaptığı açıklamalarda Odunpazarı'nın çok sayıda mahallesinde söz konusu sıkıntılarla ilgili çözüm bekleyen vatandaşlara umut verici bir açıklamada bulunmadı. Kazım Kurt, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi ile ilgili 18 uygulaması çalışmalarını yaptıklarını, ilanların verildiğini söyleyerek, "Sanırım 7 itiraz olmuş. Bunları arkadaşlarımız değerlendiriyor" dedi. Kazım Kurt Gündoğdu Mahallesi konusunda ise, "Gündoğdu'da kentsel dönüşüm ve afet riskli alan dışında kalan yerlerle ilgili ne yapalım. Geri kalan kısmı Odunpazarı Belediyesi'ne yap deyin, olmaz. İmar planlaması bütüncül olmalı. Afet riskli alan önceliklidir, kentsel dönüşüm önceliklidir. Onlara göre planlayabiliriz. Onlar bitmeden planlayamayız. Oradaki uygulama başlamadan ikinci bölüme hiçbir şey yapmayız, gündemimizde böyle bir çalışma yok" dedi. 


Bu sözler üzerine Murat Özcan Karapınar bölgesinde yaptıklarını hatırlatıp "Gecekondu önleme bölgesinde yapıyorsanız, neden yapmıyorsunuz" deyince Kazım Kurt, ikisinin farklı şeyler olduğunu ileri sürdü. 

Kazım Kurt'un bu açıklamaları da söz konusu mahallelerdeki vatandaşlara umut vermedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@