banner163

Devlet Bahçeli: Haçlı yanaşması Büyükerşen, yaşından başından da mı utanmadın!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yılmaz Büyükerşen'in "Osmanlı beyaz tenli, mavi gözlü karı almak için seferlere giderdi" sözlerine çok sert tepki gösterdi: "Haçlı yanaşması Büyükerşen, yazıklar olsun, yaşından başından da mı utanmadın!"

SİYASET 13.02.2024, 13:52 13.02.2024, 14:02
Devlet Bahçeli: Haçlı yanaşması Büyükerşen, yaşından başından da mı utanmadın!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında konuştu.

Devlet Bahçeli,  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'de CHP'nin bir seçim ofisi açılışında söylediği "Osmanlı beyaz tenli, mavi gözlü karı almak için seferlere giderdi" sözlerine çok sert tepki gösterdi. 

31 Mart seçimlerine 48 gün kaldığını hatırlatan Bahçeli konuşmasında"CHP, kısık ateş altında, gizli pazarlıklar sarmalında, sandık ittifakı kisvesiyle DEM’in, yani PKK’nın çekim alanına girmiştir. Bunun dışında ne söylense beyhudedir. Zira saklı gerçekler, kirli ilişki ağları, al-ver mekaniği uyanık ve şuurlu hiçbir vicdan sahibinin dikkatinden kaçmayacaktır. 31 Mart seçimlerinde alayının foyası ortaya çıkacaktır. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini yerel yönetimlerle kenetleyecektir. DEM’in özellikle İstanbul’da yaptığı ayak oyunları, sahnenin önünde sözde aday çıkarıp, sahne arkasında CHP ile el ele vermesi hiçbir işe yaramayacaktır. DEM’lenmiş CHP Türkiye’den kopmuştur. Görevdeyken muhalefet etmiş olsak da sınıf arkadaşım Sayın Kılıçdaroğlu’nun ahı tutacak, adam edip siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi bir gün ters dönecektir. 31 Mart’ta Türk milleti kargaşa ve kaos imal eden partilere sandıkta nal toplatacaktır" dedi.

"Büyükerşen'in eğer beyni sulanmamışsa, izahı ve ifadesi olmayan aşağılık sözleri..."

CHP’nin milli ve manevi değerlerle çatışma halinde olduğunu ifade eden MHP lideri Bahçeli, şunları kaydetti: "CHP, istiklal ve istikbal haklarımızla çelişki içindedir. DEM’lenip değersizleşen CHP Türkiye’nin karşındaki mihraktır. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eğer akli melekeleri sukut etmemişse, eğer beyni sulanmamışsa, izahı ve ifadesi olmayan, tekrarından yüzümün kızarıp haya edeceğim ve gündeme bomba gibi düşen aşağılık sözleri CHP’nin maalesef özetidir" dedi.

"Osmanlı İmparatorluğu’nu karalamaya, aşağılamaya teşebbüs etmek bir haçlı kafasıdır"

Bahçeli, Büyükerşen kahredici bir bühtanın lekesiyle siyasi hayatını noktalamak üzeredir. Keşke temiz mazisiyle, saygın ilim ve siyaset insanı vasfıyla anılsaydı, fakat sonunda ecdadımıza ve tarihimize husumet besleyen karanlık iç yüzünün ortalığa saçılmasıyla bütün her şeyi silip atmıştır. 15 Ocak 2024 tarihinde, Eskişehir’de CHP’nin aday tanıtım toplantısı sırasında yaptığı konuşmada, 'Bu parti nasıl adam olacak? diye düşünüp durmuşumdur' diye Büyükerşen esasen haklıdır, cevap konusunda yardımcı olmak ise görevimizdir. Çünkü CHP’nin adam olması diye bir şey asla ve kat'a mümkün değildir. Hatırlatırım ki Osmanlı tabiri devletin adıdır, milletin adı ise Türk’tür. Osmanlı İmparatorluğu Türk milletinin medarı iftarıdır. Osmanlı İmparatorluğu’nu karalamaya, aşağılamaya teşebbüs etmek bir haçlı kafasıdır" diye konuştu.

"Eskişehirli vatandaşlarım, böylesi bir kötü ve köhne zihniyeti hak etmiyor"

Bahçeli, "Sırpsındığı’nın, Kosova’nın, Niğbolu’nun, Varna’nın ve Moğaç’ın acısını unutmayanların Yılmaz Büyükerşen’in şahsında mücessem hale gelmesi biliniz ki, utançların en utancı, düşmanı takdis edenlerin en son çırpınışıdır. Türklüğe karşı bin yıldır sinmiş kin ve nefret, saklandığı yerden bugünkü CHP yönetimini görünce yeniden doğrulmuştur. Bu bitmemiş hesabın bugünkü taşeronu DEM’lenmiş CHP’dir, Büyükerşen de sadece maşadır. Eskişehirli vatandaşlarım, böylesi bir kötü ve köhne zihniyeti hak etmiyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ecdadımıza hakaret eden müflis CHP yönetimiyle devamı diye bir şey de akla ve milli ahlaka kesinlikle aykırıdır. Osmanlı İmparatorluğu Türk’tür, Türkiye’dir, Türk milletidir. Büyükerşen’in aklında ne varsa diline o yansımıştır. Yazıklar olsun diyorum. Haydi tarihten feyiz almadın diyelim, peki yaşından başından da mı utanmadı?"

Devlet Bahçeli'nin konuşmasının tamamını aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz. 

Büyükerşen'in Türkiye genelinde büyük tepki toplayan o konuşmasını da aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@