Eskişehir'de İYİ Parti'de temayül var... 26 aday adayı yarışacak

Eskişehir'de İYİ Parti'de milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yarın gerçekleştirilecek.

SİYASET 01.04.2023, 11:26 01.04.2023, 11:43
Eskişehir'de İYİ Parti'de temayül var... 26 aday adayı yarışacak

Eskişehir'de yarın (2 Nisan) İYİ Parti'de Eskişehir milletvekili aday adayları için temayül yoklaması gerçekleştirilecek. Eskişehir'deki parti üyeleri 26 milletvekili aday adayı için oy kullanacak. İlçelerde de sandıklar kurulacağı belirtildi. 

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serdar Ulucan yaptığı açıklamada, "Bütün parti üyelerimizi 2 Nisan Pazar Günü gerçekleştireceğimiz, önseçimlere katılmaya davet ediyoruz. Üyelerimizin teveccühü ile Eskişehirli seçmenin önüne en iyi milletvekili listesiyle çıkacağımızdan kuşkumuz yoktur. Bu bağlamda Önseçim Teşkilat yoklaması hakkında bazı hatırlatmalarda bulunmak zarureti doğmuştur. Önseçimler, İYİ Parti Genel Merkezi’nden gelen gözlemcilerin refakatinde 2 Nisan Pazar günü sabah saat 9:00’da başlayacak, akşam 17:00’da sona erecektir. Oylamaya İYİ Partimizin Eskişehir Teşkilatına kayıtlı olan bütün üyelerimizin, kimlik kartlarını göstermek suretiyle iştirak edebilecektir. Önseçimli Teşkilat Yoklamasında, aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ve her biri birbirinden kıymetli ilimizin de plaka kodu olan 26 milletvekili aday adayımız listelerimizde yer alacaktır" dedi. 

Ulucan, "26 kişilik aday adayı listemiz, Genel Merkez’in de talimatlarıyla alfabetik sırayla yazılacak, üyelerimiz aday adayları arasından tercihlerini yapacaklardır. İlimizin milletvekili sayısı oranına göre oy kullanma durumu olarak oy pusulasında üç aday adayından daha az veya 6 aday adayından daha fazla isim bulunması durumunda kullanılan oylar geçersiz sayılacaktır. Oy kullanma işleminde bu hususa dikkat edilmesi tüm üyelerimiz için önemlidir. Şehrimizin merkezini oluşturan Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe Teşkilatlarına kayıtlı üyelerimiz, oylarını Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde kullanacaktır. Ayrıca Seyitgazi İlçe üyelerimiz, Seyitgazi İlçe başkanlığımızın binasında, İnönü ilçe üyelerimiz, İnönü ilçe başkanlığımızın binasında, Sivrihisar Günyüzü ilçe üyelerimiz Sivrihisar ilçe başkanlığımızın binasında, Sarıcakaya, Mihalgazi ilçe üyelerimiz Sarıcakaya ilçe başkanlığımızın binasında, Alpu, Beylikova, Mihalıççık ilçelerimizin üyeleri Beylikova ilçe başkanlığımızın binasında, Çifteler, Han, Mahmudiye ilçelerimizin üyeleri Çifteler ilçe başkanlığımızın binasın da kurulacak olan sandıklarda oylarını kullanacaklardır" dedi. 

İşte İYİ Parti Eskişehir milletvekili aday adayları

Arslan Kabukcuoğlu
Özlem Ayrancı Nebioğlu
Esra Yalçın
Olcay Yılmaz
Melih Aydın
Orhan Kesikoğlu
Mehmet Emin Yeşil
Bahattin Şeker
Nebi Hatipoğlu
Hakan Kaymak
Ömer İbrahim Sayın
Fazilet Nurel Uğural
Yağmur Gürsöğüt
Nalan Eren Benekay
Mecit Hazır
Ramazan Gültekin
Çağdaş Çelik
Hülya Teker
Haşim Doyuk
Eren Ekmen

Ergun Zaptiye

Mehmet Demir

Mithat Nihat Yaman

Naci Erdemli

Nevzat Ergin Kumantaş

Alişan Şahin

Bülent Öndeş

Emine Sanıgök

15 ilde temayül yoklaması yapılacak 

İYİ Parti'nin sadece 15 ilde temayül yoklaması yapacağı belirtti. Aralarında Eskişehir'in de yer aldığı bu iller şöyle: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin ve Yozgat. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@