banner163

Eskişehir "Gençlik Başkenti" olmak için başvuracak... Büyükerşen: Bu unvan bu şehre çok yakışır

Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için Eskişehir’in 2027 adaylık başvurusu yapacağı açıklandı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Eskişehir’e bu unvan çok yakışır" dedi.

SİYASET 26.12.2023, 17:39 26.12.2023, 17:49
Eskişehir "Gençlik Başkenti" olmak için başvuracak... Büyükerşen: Bu unvan bu şehre çok yakışır

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Avrupa Gençlik Forumu’nun (European Youth Forum) her yıl farklı bir Avrupa kentine verdiği Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için Eskişehir’de çalışmalara başlandığı belirtildi. 

Bu kapsamda gençlik çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşu ve gençlerden oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyon üyeleri Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak işbirliği, yapılan çalışmalar ve Eskişehir’in 2027 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu öncesi bilgilendirme yapmak üzere Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti. 

Büyükerşen yaptığı açıklamada, Eskişehir’in bir üniversite ve gençlik şehri olduğunu söyleyerek, Eskişehir’in 2027 Avrupa Gençlik Başkenti olması için gereken tüm desteği vereceğini söyledi ve “Sizlerin bu girişiminizi yürekten destekliyorum. Her zaman hedefimiz en iyisi olmalıdır. Eskişehir’e de bu unvan çok yakışır.” diye konuştu. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@