İbrahim Arslan, Abdüllatif Şener'e sert çıktı: Özümüze dönmeliyiz

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, CHP'den istifa eden ve birinci turda Sinan Oğan'a, ikinci turda ise geçersiz oy verdiği söyleyen Abdüllatif Şener'e sert çıktı: Özümüze dönmeliyiz... 

SİYASET 16.06.2023, 13:14 16.06.2023, 13:19
İbrahim Arslan, Abdüllatif Şener'e sert çıktı: Özümüze dönmeliyiz

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 2018'de Abdüllatif Şener'i eleştirdiği paylaşımları da hatırlatarak Abdüllatif Şener'e sert çıktı.

CHP eski Konya Milletvekili Abdüllatif Şener katıldığı canlı yayında CHP'den istifa ettiğini açıklamış ve şu açıklamalarda bulunmuştu: "CHP'nin ikinci turda kazanacağına dair umudum yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum. İkinci tur hiçbir şeyi kapatamamış. Farkında kapanmayacağını herkes biliyordu" Şener ayrıca birinci turda Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’a oy verdiğini, ikinci turday ise geçersiz oy kullandığını söylemişti. Öte yandan bazı haberlerde, Abdüllatif Şener'in oy attığı sandıkta geçersiz oy çıkmadığı ve Erdoğan'a oyvermiş olabileceği de gündeme gelmişti. 

"Bugün yaşananları o günden görmüştük! CHP özüne dönmei, kendisi olmalıdır"

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada 2018'de yaptığı paylaşımları hatırlatarak, "Sayın Abdüllatif Şener Haziran 2018 milletvekili seçiminden sonra aşağıdaki paylaşımı yapmış ben de kendisini eleştirerek yanıt vermiştim. Yani bugün yaşananları o günden görmüştük! CHP; başkalaşmadan, acaba ötekiler ne der? kaygısına düşmeden, program ve tüzüğünde belirtilen ilke ve ideallerine hızla dönmeli, yani kendisi olmalıdır." ifadelerine yer verdi. 

2018'de ne olmuştu? Arslan, Şener'e ne demişti?

Abdüllatif Şener CHP milletvekili seçildiği 2018'de yaptığı paylaşımda, "Bugün Konya'dayım. Milletvekili mazbatamızı aldık. Daha önceki seçimde yüzde 9,2 olan Konya'daki CHP oyları bu seçimde yüzde 9,7 oldu. Türkiye genelindeki 3 puanlık düşüş dikkate alındığında Konya'daki oy artışı yüzde 40 civarındadır. İl, ilçe, kadın ve gençlik teşkilatlarımızı kutluyorum" demişti. 
İbrahim Arslan da bu tweet'e şu tweet ile yanıt vermişti: "Sayın Bahçeli'nin insanların yüzlerini güldürdüğü matematik formül ve hesapları gibi olmuş. Konya gibi bir yerde siz olsanız da, olmazsanız da zaten CHP 1 milletvekili çıkarırdı. Binde 5'lik !!! bir oy artışını başarı olarak görüp, bunu da kendi varlığınıza bağlıyorsanız size ne söylemeli!"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@