banner163

İyi ki AK Parti seslenmiş... Büyükerşen en sonunda birini açıyor!

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener'in, halen açılmayan yeni tramvay hatları ile ilgili dün yaptığı açıklama ve "Seçimi mi bekliyorsunuz, derhal başlatın" çağrısı Büyükerşen'i hareketlendirdi... Büyükerşen bugün, 75. Yıl - Sultandere - OGÜ hattının açılacağı tarihi açıkladı... Darısı diğer hatların başına... İşte detaylar...

SİYASET 10.03.2021, 15:23 10.03.2021, 15:43
İyi ki AK Parti seslenmiş... Büyükerşen en sonunda birini açıyor!

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener'in dün halen açılmayan yeni tramvay hatları ile ilgili tepkisi ve "Seçimi mi bekliyorsunuz, derhal başlatın" çağrısı Büyükerşen'i hareketlendirdi... Büyükerşen bugün, en azından, 75. Yıl - Sultandere - OGÜ hattının açılacağını açıkladı... İşte detaylar... 

AK Parti seslenmiş, "Derhal başlatın" demişti 

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener dün yaptığı açıklamada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır açılması beklenen yeni tramvay hatlarının halen açılmadığına dikkat çekmiş, Eskişehirlilerin bu konudaki tepkilerini dile getirerek, "Seçimimi bekliyorsunuz. Derhal başlatın" demişti... Geniş yankı uyandıran bu çağrı ve tepkiden sonra bugün aniden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den 75. Yıl - Sultandere - OGÜ hattının 12 Mart'ta açılacağı ve seferlere başlanacağı açıklaması geldi. 

Büyükerşen: O hattı açıyoruz, ilk 10 gün de ücretsiz 

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Sultandere-75. Yıl hattının 12 Mart'ta açılacağı belirtildi. Yılmaz Büyükerşen, "12 Mart 2021’de 12 numaralı 75. Yıl-Sultandere-Osmangazi Üniversitesi hattımızı saat 12.00’de hizmete başlatacağız. Bu hattımız 75.Yıl Mahallesi-Sultandere Mahallesi-Şehir Hastanesi-71 Evler-Emek-Odunpazarı-Belediye ve Osmangazi Üniversitesi güzergâhında çalışacaktır. Hattın açılmasıyla kent merkezinden ESTİM ve Oto Center olarak bilinen bölgeye de ulaşım tramvayla sağlanabilecek. Vatandaşlarımız ilk 10 gün seferlerimizden ücretsiz olarak faydalanabilecekler” dedi.

Darısı diğer yeni hatların başına, inşallah... 

Büyükerşen, Opera-Kumlubel hattında ise çalışmaların sürdüğünü, bu hattın da en kısa sürede hizmete açılacağını söyledi, ama tarih vermedi. Büyükerşen “Kumlubel hattımızda da çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Eksiklerin tamamlanmasıyla birlikte bu hattımızı da açacağız ve tramvay hattı uzunluğumuz 55 kilometreye çıkacak" dedi. 

Diğer mahalleler için de yine söz verdi, ama zaman söylemedi 

Büyükerşen ayrıca, "Bu hattı da hizmetinize sunduktan sonra, tramvayı şehrin kuzeyinde kalan mahallelerimize götüreceğiz. Önceki adıyla 2 Eylül Kampüsü, yeni adıyla Eskişehir Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ve kuzey mahallelerimize de tramvayı mutlaka götüreceğiz. O hatlarla ilgili gereken fizibilite ve proje çalışmaları devam ediyor. İmkânlarımız ölçüsünde bu hatlara da bir an önce başlamak istiyoruz” dedi. 

İşte AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener'in dün yaptığı o açıklama... Okumak için tıklayın... 


 

Yorumlar (3)
Hacı 3 yıl önce
Allah Pınar hanım gibi dava arkadaşlarımızın sayısını artırsın onlar olmasa bu memleketin hizmed göreceği yok demek bir iki açıklama daha yapılsa memleketimiz hizmed görecek.
Harun 3 yıl önce
teşekkürler Pınar hanım
Nazım 3 yıl önce
peki ücretsiz ulaşım nasıl olacak acaba ? malum kovid var. hes kodu olmadan binilmiyor.
eskart okutmayınca nasıl olacak?

Gelişmelerden Haberdar Olun

@