Karapınar'ı Kazım Kurt yapacakmış!

Seçim öncesi verdiği hiçbir sözü yerine getirmeyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. etap için "TOKİ tamamen çekilsin, biz bunu vatandaşlarla, halkla bir araya gelip yaparız" diye yapma sözü verdi... 

SİYASET 11.04.2022, 16:24 14.04.2022, 23:33
Karapınar'ı Kazım Kurt yapacakmış!

Eskişehir'de, Odunpazarı'nda yıllardır yapılamayan Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. etap yeniden gündemde... 

Murat Özcan müjdeyi vermiş, "TOKİ ile görüştük, söz aldık, ama vatandaşın istediği olacak. Belediye olarak siz de yapabilirsiniz" demişti 

Odunpazarı'nda yıllardır Kazım Kurt'un TOKİ ile inatlaşması sonucu yapılamayan Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. etap projesi ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, geçtiğimiz günlerde müjdeli haberi vermiş ve TOKİ ile yaptıkları görüşmelerde Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'nde hiçbir sıkıntı kalmadığını müjdelemiş, TOKİ'nin de Odunpazarı Belediyesi'nin de isteklerinin değil, vatandaşların istediği gibi bir proje yapılacağını söylemişti. 

Kazım Kurt, "Biz yaparız" dedi, yine söz verdi 

Murat Özcan ayrıca, "Bu projeyi belediye de yapabilir, hiçbir sıkıntı yok" demişti. Kazım Kurt, 2021 yılı ile ilgili değerlendirme düzenlediği basın toplantısında bu konuyla ilgili, "AK Partili meclis üyeleri TOKİ'nin planları mahkemeye taşımayacağını söylediler. Teşekkür ederiz. Ancak bu yetmez. TOKİ'nin tamamen çekilmesi gerekli. Biz bunu vatandaşlarla, halkla bir araya gelip yaparız" diyerek projeyi belediye olarak yapacaklarının sözünü vermiş oldu. 

Zihni Çalışkan da "Hodri meydan, haydi yapın" demişti 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan da geçtiğimiz hafta medyamidas.com'a verdiği özel röportajda, AK Parti olarak sorunun çözümü anlamında Karapınar'daki projenin önünü açtıklarını ifade ederek, "Artık hiçbir mazeretleri kalmadı, tüm oyuncaklarını da ellerinden almış olduk. Hodri meydan, haydi yapın" diyerek Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP'ye seslenmişti. 

Hiçbir sözünü yapamayan Kazım Kurt, Karapınar'ı yapabilecek mi? 

Bu konuda Kazım Kurt'un yapacağı açıklamalarda bölgede dönüşüm bekleyen mahallelerde merak edilirken, Kazım Kurt'un TOKİ'yi eleştirmesi ve projeye dahil etmeyeceğini söyleyerek "Biz yaparız" demesi hayal kırıklığı ve endişe yarattı. Gündoğdu ve Küçük Sanayi Sitesi'ndeki dönüşümler konusunda da Eskişehirlileri hüsrana uğratan, seçimden önce verdiği hiçbir sözü tam olarak hayata geçiremeyen Kazım Kurt Karapınar'daki projede herkesi şaşırtıp dediği gibi dönüşümü yapabilecek mi, yoksa daha önce sözünü verip yapmadığı projelerin akıbetine mi uğrayacak? 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@