banner163

Murat Özcan bir bir saydı... Odunpazarı Meclisi'nde Kazım Kurt'un yaptıkları değil, yapamadıkları konuşuldu!

Odunpazarı Belediye Meclisi'ndeki faaliyet raporu görüşmelerinde Kazım Kurt'un yaptıklarından çok yapamadıkları konuşuldu! AK Parti'li Murat Özcan tek tek saydı...

SİYASET 07.04.2022, 12:16 07.04.2022, 12:49
Murat Özcan bir bir saydı... Odunpazarı Meclisi'nde Kazım Kurt'un yaptıkları değil, yapamadıkları konuşuldu!

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde faaliyet raporu görüşmelerinde AK Parti grubu sert eleştirilerde bulunurken, meclis toplantısında 7 yılda Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yaptıklarından daha çok yapamadıklarının konuşulması da dikkat çekti. 

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediyesi'nde AK Parti döneminde yapılanları ve devam edilmeyen projeleri, Kazım Kurt'un da söz verip halen yapmadığı projeleri hatırlattı. Özcan, "Ne zaman Allah nasip edecek de, Kazım Kurt başkan da kendisinden sonraki belediye başkanlarına bu tarz emanetler bırakacak, merak ediyoruz" dedi. 

İşte Murat Özcan'ın o açıklamaları ve yapılmayan projeler: 

"2022 yılındayız. Allah nasip ederse, 2 yıl sonra yerel seçimler var. Buna göre bir hazırlık yapmanız lazım. Bize vermiş olduğunuz faaliyet raporlarında yüzde 75'lerden filan bahsedilirken, tamamen sanatsal faaliyetlerden filan bahsediliyor. Hizmet içi eğitim... Bizim bunu kontrol etme şansımız da yok. Sportif etkinliklerden 4 tane koymuşsunuz, 11 gerçekleşmiş, yüzde 100'den fazla başarı diye koyabilirsiniz."

Yapılmayanları tek tek saydı... 

"Hizmet binası bakımı işi kısmen yapılmış... Gündoğdu'da cem evi, halen yapılmamış. Yaşlı bakım merkezi inşaat aşamasında denmiş. Yunus Emre Kültür Merkezi, 7 yıldır staretejik planda, faaliyet raporunda yok. 7 yıldır tadilat yapmıyor bu belediye. Belediye polikliniği yapılmamış, el sanatları lisesi yapılmamış, kapalı pazar yeri hiç yapılmamış... Bir saat burada açıklama yapacaksınız, ama eser olarak ortaya ne koydunuz diye sorulduğunda iş adamlarına ricayla yaptırdığını birkaç kreşi anlatacaksınız, halk merkezini anlatacaksınız, ama bu memlekete asıl ihtiyaç olan hiçbir şeyin altına da imza atmayacaksınız. Bunlar bize verdiğiniz faaliyet raporunda var. Bahane olarak da birincisi salgın hastalık, ikincisi ekonomik krizi öne sürüyorsunuz. Bu memleketin başından neler geçti neler... Devletten her türlü şeyi istiyorsunuz. Ama iş belediyeye geldiğinde bahane üretiyorsunuz."

"Ortada bir gerçek var. Odunpazarı Belediyesi 2014'e kadar geri dönüşüm konusunda örnek bir belediyeydi. Şimdi Atatürk Bulvarı'na, birkaç caddeye koyduğunuz kutularla bu konudaki beceriksizliğinizi gizleyemezsiniz, ayıptır. Bu ülkede çevresel ve ekonomik anlamda geri dönüşüm işinin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok."

"AK Parti döneminde Motofest yapmışız, ama AK Partili beeldiye yaptı diye üzerine düşülmedi, şimdi Afyonkarahisar Belediyesi yapmaktadır. Biz size cam sanatlarını da bıraktık, neden sahip çıkılmadı. Bizim size emanet ettiklerimizi neden sahiplenmediniz, bu faaliyet raporunda neden yok."

"AK Partili belediye sizlere 3 tane kapalı pazar yeri emanet etti, siz neden üzerine bir tane koyamadınız. Hala da faaliyet raporlarınızda yok. 10 yılda 3 tane yapılmış, 8 yılda şimdiye kadar bir tane yapılmış yok." 

"AK Parti döneminde 2 nadide otel yaptırdık, belediye kayıtları altına koyduk, şimdi parayla yaptıramazsınız."

"Ne zaman Allah nasip edecek de, Kazım Kurt başkan da kendisinden sonraki belediye başkanlarına bu tarz emanetler bırakacak, merak ediyoruz." 

"Ama maalesef park, kreş, spor etkinlikleri gibi birçok şeyin edebiyatı yapılıyor ama eser meydana getirmeye geldiğinde bahaneler oluşuyor." 

"Billboard'lar gördük, 48 açılış olmuş, bu 48'in açılımı nedir, neler açıldı."

"7 tane otobüs almışsınız, 1 milyon 385 bin lira para vermişsiniz. Şimdi arkadaşlar bu paraya 7 otobüs almak marifet gibi düşünebilir. Ama bunlar ikinci el araçlar. Giderken zar zor yürüyor. İstanbul Büyükşehir'in fiyaskoları Odunpazarı'nda da yaşanmasın. Bir de bu otobüsler de Kazım Kurt'un silüetleri ile dolu. Bu otobüsler Odunpazarı'na hizmet için mi alındı, yoksa Kazım Kurt'un silüetini Odunpazarı'nda gezdirmek için mi alındın diye soruyoruz. "

"Kaldı ki araç konusuda sayın başkanın yaptığı yatırımları her zaman destekledik. Ama yapılan yatırımların, araç alımlarının da stratejik olması lazım. Eğer 7 otobüsü Kazım Kurt'un silüetini gezdireceğinize araç kiralama ile daha iyi hizmetler alsaydınız daha iyi olmaz mıydı." 

"Geçenlerde Hamamyolu'nda geziyorum, sizleri de bir gün gezmeye davete diyorum. Hani o Hamamyolu projeniz vardı ya, artık yok. O kadar deforme olmuş ki, o malzemenin artık kullanma imkanı yok. Bu projeyi kimler size sunduysa bilin ki hata yapmışlar. Bugün Hamamyolu seçime kadar ya dayanır ya dayanmaz. Tekrar oraya o kadar para harcanması gerekecek haberiniz olsun." 

"Yeşil alan da yeşil alan diye anlatıyorsunuz. Önümüzde liste var, mahalle mahalle yazmışsınız. Bakıyoruz, tadilat ve tamiratlar var... Bir de bunları dışarıdan hizmet yoluyla yaptırmışsınız, bunu da nasıl başardınız o kadar kadronuz varken hayret ettik." 

"Yunus Emre Kültür Merkezi, AK Parti döneminde tadilatları yapılmış, emanet edilmiş bir merkezdir. 7 senedir neden bir tane ilaveniz yok, neden yapmadınız?"

"Pandemi var, aşevi var halk market var... 3,5 milyon gelir akratmışsınız. Bütçesinin yüzde 1'ini sosyal belediyeciliğe ayırmış bir belediyenin sosyal belediyecilik yaptığını nasıl söyleyebiliriz."

"Bu dönemde iki dönem AK Partili belediyenin yönettiği Odunpazarı'nda en önemlisi nedir biliyor musunuz. Dönüşüm projeleri ve yeni mahalleler oluşturmak... Sayın başkan TOKİ'yi hedef göstermekle yaptığı konuşmaları geride bırakarak, bu konuda TOKİ'nin CHP'li belediyeler dahil nasıl işbirliği yapıp örnek mahalleler oluşturduğunu konuşturmak isteriz. Şimdi zaman dönüşüm zamanı... Halkımızın sıkıntılarını da gördüğümüz için şöyle bir planlama yaptık. Mahkemeye verilecek mi verilmeyecek mi sıkıntısı olmasın diye bunun garantisini aldık. Ama bununla da kalmadık. O gün de söyledik. Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'nde böyle bir sorunun kalmadığını ilan ettik. Ama bundan sonraki adıma da hep beraber karar verilmesi gerekiyor. TOKİ de kendi doğrularını vatandaşa dayatmayacak, belediye de vatandaşa kendi doğrularını dayatmayacak. Vatandaşın istediği olacak. Bu sorun bir daha konuşulmayacak, ama önemli olan alınacak kararlardır."

"Gündoğdu'da, Büyükdere'de faaliyet raporunu incelediğimizde de Fen İşleri ve Park Bahçeler'in aynı işlerle ilgili harcamalarını görüyoruz, bu hata da izaha muhtaçtır."

"Daha önce yapılmış bir hala sahanın da tadilat ile yeni yapılmış gibi sunulması yeni yapılmış hizmet anlamına gelmez. Bizim yaptığımız hizmetleri kendiniz yapıyormuş gibi sunmayın."

Odunpazarı A.Ş.'de neler oluyor? "4 milyon zarar etmişler, 530 bin lira almışlar" Detaylar için tıklayın... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@