banner163

Memleket Partisi Eskişehir'den kurultay açıklaması... 'Genel başkanınızı seçmek sizin de hakkınız'

Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanı Ahmet Çetin yaptığı açıklamada Memleket Partisi'nde genel başkanın üyeler tarafından seçileceğini ifade ederek bugün ilçelerde eğilim yoklaması yapılacağını belirtti...

SİYASET 11.09.2021, 07:55
Memleket Partisi Eskişehir'den kurultay açıklaması... 'Genel başkanınızı seçmek sizin de hakkınız'

Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanı Ahmet Çetin, açıklamalarda bulundu. Çetin, 18 Eylül'de gerçekleştirilecek olan kurultayda genel başkanın belirlenmesi için bugün tüm ilçelerde üyelerim seçimiyle eğilim yoklaması yapılacağını ifade etti. 

"Burada delege ayarlaryıp genel başkan olunmayacak"

Ahmet Çetin açıklamasını şöyle sürdürdü: "Parti içinde demokrasi uygulamayan, ülkeye demokrasi getirmez; İnanmayın. Burası Memleket Partisi, burada genel başkanı üyeler seçiyor. Memleket Partisi demokrasinin adresi olacak. Burada delege ayarlaryıp genel başkan olunmayacak. Bu Türkiye'de devrimdir. Ayrıca parti tüzüğüne göre genel başkan partiyi iki seçimde de birinci parti yapamazsa görevi bırakır"

"Genel başkanınızı seçmek sizin de hakkınız"

Memleket Partisi Ekişehir İl Başkanı Çetin ayrıca partide kota yerine fermuar sisteminin uygulancağını ifade ederek şunları söyledi: "Genel başkanınızı seçmek sizin de hakkınız. Kotaymış, ne kotası... Bizde kota yok, fermuar yöntemi var. Bir erkek ve bir kadın sıralaması yapacağız.  Memlekette özde demokrasinin adresiyiz" 

Kurultayda çarşaf liste zorunlu

Çetin ayrıca milletvekili ve belediye başkanlarının 2'nci dereceye kadar yakınlarının parti meclisine giremeyeceğini ifade ederek "Biz cumhuriyetçi ve demokrat bir partiyiz. Kurultaylarımızda blok liste yok, çarşaf liste zorunlu... Tıpış tıpış devri bitti. Artık demokrasi var. Demokrasi diyenlerin yeri Memleket Partisi" diye konuştu

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@