Murat Özcan: Eskişehir'e milyonlarca dolarlık yatırımlar URAYSİM'i bekliyor

AK Partili Murat Özcan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in karşı çıkıp engellemeye çalıştığı URAYSİM projesini Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşıdı... Çok önemli detaylara dikkat çekti...

SİYASET 17.03.2022, 14:33 17.03.2022, 14:47
Murat Özcan: Eskişehir'e milyonlarca dolarlık yatırımlar URAYSİM'i bekliyor

 Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Yılmaz Büyükerşen'in karşı çıktığı ve engellemeye çalıştığı URAYSİM projesini meclis gündemine taşıdı. Meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e seslenen Murat Özcan, "Bu konunun siyasi değil teknik bir konu olduğunu düşünenlerden biriyim. Üniversitemizin teşvikleri ve parasıyla yapılmış URAYSİM projesinde sizin de söylediğiniz gibi sadece test yapmak için yapılacak olan alanlar kalmıştır. Nasıl olsa bina kısmının yapılmış olması nedeniyle bu projenin geriye kalan kısmının da bu bölgede yapılması tercih konusudur” dedi.

"Ankara'da  ‘Eğer Eskişehir istemiyorsa biz projeyi başka şehre yaparız' denmeye başladı"

Ankara'da URAYSİM projesi için  ‘Eğer Eskişehir istemiyorsa biz projeyi başka şehre yaparız" gözüyle bakılmaya başlandığını ifade eden Murat Özcan, söz konusu projeyle Avrupa'dan ve dünyadan raylı sistem testleri için Eskişehir'e gelineceğini ve söz konusu projenin Eskişehir için çok önemli görüldüğünü ifade ederek, "Ayrıca, çok sayıda yatırımcının da Eskişehir'e yeni yatırım yapmak için bu projeyi beklediğini duyuyoruz, biliyoruz. 10 milyon, 30 milyon dolarlık projeler, yatırımlar URAYSİM'i bekliyor" dedi. Projenin başka bir şehre gitmesinin Eskişehir'e kaybettireceğini düşündüklerini belirten Murat Özcan, Büyükerşen'den neden karşı çıktığını açıklamasını istedi. 

Büyükerşen: "Eskişehir kazansın diye üniversitenin parasının harcanmasına taraf değilim"

Yılmaz Büyükerşen ise, daha önceki kamuoyunda hayretler uyandıran açıklamalarını tekrarlarken, dikkat çeken ve kamuoyunda yine çok tartışılacak bir açıklamada daha bulundu ve "Bu bir hayaldir. Ben Eskişehir kazansın diye üniversitenin parasının harcanmasına taraf olmadığım gibi hükümet de harcamaya kalksa onun da harcamasına taraftar değilim” dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@