Murat Özcan Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının haklarını savundu!

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının halen ödenmeyen haklarını gündeme getirdi, "Çalışanlarınıza bunların hemen ödenmesini istiyoruz" dedi. Hep "işçi dostu olmakla" övünen Kazım Kurt'tan net cevap gelmedi!

SİYASET 01.07.2022, 18:38 02.07.2022, 14:18
Murat Özcan Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının haklarını savundu!

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının halen ödenmeyen haklarını gündeme getirdi, "Çalışanlarınıza bunların hemen ödenmesini istiyoruz" dedi. Hep "işçi dostu olmakla" övünen Kazım Kurt'tan net cevap gelmedi!

"Hükümet yılbaşında yüzde 30 iyileştirme yaptı"

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde konuşan Murat Özcan, "Yılbaşı itibariyle devletimiz çalışanlara enflasyon farkı adı altında yüzde 30 iyileştirme yapmıştır. İlan etmiş oldukları zamların dışında yapmıştır bunu. Ama görüyoruz ki, Eskişehir'deki hiçbir belediye çalışanlarına yönelik bu konuda en ufak bir işlemde bulunmamıştır. Yani enflasyon farkı adı altında bir ödeme tahahhüdünde bulunmamıştır. Gördüğümüz kadarıyla şirketlerinizde çalışan insanlar ortalama 5 bin lira ile çalışmak zorunda kalmaktadır. Yol ve yemek masrafları da içindedir. Bunun aksi ise bizimle paylaşabilirsiniz, bize ulaşan bilgileri söylüyorum" dedi. 

"Hükümetin verdiği enflasyon farkını çalışanlarınıza ödemenizi istiyoruz. Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının da hak ettiğinizi düşünüyoruz"

Özcan, "Bugün yeni asgari ücret açıklandı. 5 bin 500 lira. Dünya çok değişik bir ortamdan geçiyor. Biz bu ortamı elimizden geldiğince göğüslemeye çalışıyoruz. Her zaman söylüyorum ki, Eskişehir'de CHP'li belediyeler 'iktidara gelince bunu yapacağız, şunu yapacağız' dediklerinde, iktidara gelmeden bunu yap ki görelim diyoruz. Şimdi bu Odunpazarı Belediyesi'nde şirketlerde ve kadrolu çalışan arkadaşlara önce enflasyon farkını ödemenizi, sonra da tahahüt ettiğiniz zam farkını ödemenizi istiyoruz. Sosyal demokrat bir belediye olarak emekçilerle ilgili yaptığınız açıklamalardaki sözleri Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının da hak ettiğinizi düşünüyoruz" dedi.  

Kazım Kurt, ise konuşmasında yine Hükümete ve ülke ekonomisine yönelik eleştiriler sıralayıp, konuyla ilgili sadece "Odunpazarı Belediyesi yeni asgari ücrete göre yeniden bir değerlendirme yapacaktır, buna göre çalışanlarımızı mağdur etmeyecek bir değerlendirme yapılacaktır" derken, enflasyon farkı ödemesi konusunda ise "Hangi enflasyon farkını vereyim?" dedi. 

Bu sözler üzerine Murat Özcan, "Hükümetin verdiğini verin, yüzde 30 enflasyon farkı verilmiş" diyerek yine hatırlattı. 

Diğer meclis üyelerinin de konuşmasıyla konuyla ilgili tartışmalar yaşanırken, Kazım Kurt'tan Murat Özcan'ın dile getirdiği Odupazarı Belediyesi çalışanlarının beklediği ödemelerle ilgili net bir açıklama gelmedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@