Murat Özcan sordu: Alaaddin Parkı'ndaki ağaçları kesecek misiniz? 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, kamuoyunda tartışılan endişeyi gündeme taşıyarak sordu: Alaaddin Parkı'ndaki ağaçları kesecek misiniz? 

SİYASET 11.07.2023, 19:40
Murat Özcan sordu: Alaaddin Parkı'ndaki ağaçları kesecek misiniz? 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısına Yılmaz Büyükerşen katılmazken, toplantıya Başkanvekili Hasan Ünal başkanlık etti.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü ve ilgili komisyonlara havale edildiği toplantının sonunda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı ve Atatürk Lisesi kavşaklarında Büyükşehir Belediyesi'nin bugün başlattığı yeni kavşak çalışmalarını sordu.

Meclis'te gündeme taşıdı: Ağaçların kesilmesinden endişe ediliyor, kesilecek mi?

Çalışmalar nedeniyle trafiğe kapatılan Alaaddin Parkı çevresindeki çalışmalarla ilgili kamuoyundaki bazı endişeleri de dile getiren Özcan, "Sosyal medyada da Alaaddin Parkı'ndaki ağaçların kesilip kesilmeyeceği konuşuluyor. Bu konuda sizden bilgi almak istiyoruz. Herhangi bir ağaç kesilecek mi, parka zarar verecek bir çalışam yapılmasını istemeyiz" dedi. 

Büyükşehir yetkilileri: "Parka dokunulmayacak, refüjlerdeki ağaçlar taşınacak"

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, toplantıda yaptıkları açıklamalarda Alaaddin Parkı'nı sit alanı olarak korunduğunu, parktaki ağaçlarla ilgili hiçbir işlem yapılmayacağını, sadece çevresindeki yollarda bulunan rejüflerdeki bitkilerin söküldüğünü, ağaçların da başka yerlere taşınacağını söyledi. 

Özcan'dan "bat-çık" göndermesi

Meclis toplantısında yeni kavşak düzenlemesi ile ilgili de bir sunum yapılırken, yaşanan tartışmalarda, CHP'li Başkanvekili Hasan Ünal, bat-çıklar yapılması talebi konusunda, modern şehirlerde artık bat-çıkların olmadığını savunurken, "Her tarafı bat-çıklarla doldurmak anlamlı" değil" dedi. Toplantı sonunda Murat Özcan bu konuyla ilgili de, "Her tarafa bat-çık yapmaya gerek yok diyorsunuz ama, biz dediklerinizden, şimdiye dek bir tane bile bat-çık yapmamış olan, 4,5 milyar lira bütçesi bulunan Büyükşehir Belediyesi'nin bir tane bile bat-çık yapacak kaynağı yok dediğinizi anlıyoruz" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@