Eskişehir'e büyük müjde! Odunpazarı Belediyesi engelleyemedi... TOKİ 3 binden fazla konut yapacak  

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay'dan Eskişehir'e büyük müjde! Milletvekili Günay, "Eskişehir'e yeni TOKİ konutu projeleri için Odunpazarı Belediyesi'nin 2 yıldır engellemesine rağmen TOKİ çözüm üretti. Eskişehir'e toplam 3 bin 109 yeni konut projesi için ihaleye çıkılacak" dedi.

EKONOMİ 31.03.2022, 18:52 01.04.2022, 13:40
Eskişehir'e büyük müjde! Odunpazarı Belediyesi engelleyemedi... TOKİ 3 binden fazla konut yapacak  

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile basın toplantısı düzenledi, Eskişehir için önemli açıklamalarda bulundular...

"Odunpazarı Belediyesi 2 yıldır engelliyordu, ama TOKİ çözüm üretti"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay, uzun süredir Karapınar’da başlaması beklenen ancak Odunpazarı Belediyesi ile yaşanan sorun nedeniyle yapılamayan TOKİ konutlarının yapımının Mamuca bölgesine alındığını söyledi. Tepebaşı bölgesinde yapılması planlanan, ancak zeminin uygun olmadığından dolayı vazgeçilen konutların da Mamuca bölgesine alındığını ifade eden Günay, "50 bin konut projesi çerçevesinde Odunpazarı ve Tepebaşı’ndaki projelerde şöyle bir aksaklık yaşandı. Tepebaşı’nda zemin uygun olmadığı için projenin yerinin değişmesi gerekiyordu. Bunun çalışmaları yapıldı. Odunpazarı’nda da yaklaşık 2 yıldır Odunpazarı Belediyesi’nin araziyle ilgili itirazları nedeniyle bir süreç devam etti. Burada bir engellemeyle karşılaştık. TOKİ buna da bir çözüm üretti" dedi.

Müjdeyi verdiler... İhaleler başladı, toplam 3 bin 109 konut daha yapılacak 

Günay, "50 bin ve 100 bin konutluk projeler çerçevesinde hepsi birleştirildi. Tepebaşı’nda yapılacak proje de Mamuca’ya aktarıldı. Şu anda zemin tespitleri yapıldı, alan da belli. Hatta 4 etapta ihaleye çıkılıyor. 1’inci etap 598 konut 18 Mart’ta yapıldı. Şu anda TOKİ’de ihale sonuçlarının değerlendirilmesi yapılıyor. 2’nci etap 428 konut 24 Mart’ta yine değerlendirilmesi devam ediyor. 3’üncü etap 1 Nisan’da bin 35 konutun ihalesi yapılacak. 4’üncü etap bin 48 konut 11 Nisan’da ihalesi yapılacak. Toplam 3 bin 109 konut projesi şu anda devam ediyor.”

Nabi Avcı'dan Kılıçdaroğlu'na "ekonomiye giriş" dersi! Tarihleriyle açıkladı... Detaylar için tıklayın 

Prof.Dr. Nabi Avcı'dan özel teşekkür... "Eskişehir'deki memnuniyet oranı yüzde 98"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@