Terör örgütü PKK Paris'i savaş alanına çevirdi! Erdoğan Fransa'yı uyarmıştı

Fransa'da yaşanan silahlı saldırı sonrası hain terör örgütü PKK yandaşları Paris sokaklarını savaş alanına çevirdi, araçları devirip sokakları ateşe verdi, polisle çatıştı. PKK'ya destek veren Fransa'yı Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce uyarmıştı...

SİYASET 24.12.2022, 20:41 25.12.2022, 15:17
Terör örgütü PKK Paris'i savaş alanına çevirdi! Erdoğan Fransa'yı uyarmıştı

Fransa’nın başkenti Paris’te dün meydana gelen silahlı saldırının ardından Republique Meydanı’nda toplanan terör örgütü PKK yandaşları araçları devirerek sokakları ateşe verdi. Polisle çatışan terör örgütü yandaşları sokakları savaş alanına çevirirken, terör örgütü üyelerinin yaptıkları Avrupa'da ve dünyada gündem oldu. Paris'te olağanüstü hal ilan edilmesi gündeme gelirken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un başı büyük dertte... 

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında dün 3 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından bölgedeki olaylar şiddetlendi, Fransa'nın koruduğu terör örgütü PKK yandaşları Republique Meydanı’nda (Cumhuriyet Meydanı) toplandı, polisle karşı karşıya geldi. Gerilimin tırmandığı o anlarda sokakları ateşe vererek çok sayıda dükkanın camlarını kıran terör örgütü PKK yandaşları araçları da devirerek yaktı. Polis, Paris sokaklarını savaş alanına çeviren terör örgütü PKK yandaşlarına göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarmıştı: "Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir"

Öte yandan yaşanan olaylar sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce terör örgütü PKK'ya destek veren Fransa'ya ve Avrupa ülkelerine yaptığı uyarılar ve açıklamaları hatırlatan paylaşımlar da sosyal medyada gündem oldu. 

Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarda Fransa'yı ve Avrupa ülkelerini de uyarmış ve "Terör örgütlerine doğrudan veya dolaylı kucak açan, destek veren ülkelere sesleniyorum; koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir" demişti. 

Paris'te olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı gündemde

Olaylar devam ederken, Macron'un Paris'te sokağa çıkma yasağı ilan edebileceği konuşuluyor. Ülkede Macron'a ve Fransa'nın terör örgütlerine yönelik tepkiler de olaylar sonrasında artıyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@