Üç belediye başkanı da imzaladı... Murat Özcan: Bakanlığın ciddi bir projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde üç belediye başkanı da o protokolü imzaladı. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, "Bakanlığımızın ciddi bir projesi. Bakanlıkla uyum içinde gerçekleştireceğiniz konusundaki kanaatimiz tamdır" dedi.

SİYASET 12.03.2021, 20:24
Üç belediye başkanı da imzaladı... Murat Özcan: Bakanlığın ciddi bir projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı Opera salonunda Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının başında, İstilal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılı nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, şehit ve gazilerimiz yad edildi.

Kentsel dönüşüm bekleyen Eskişehir'de üç belediye başkanı da o belgeyi imzaladı 

Meclis toplantısı başlamadan önce Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı kürsü bölümüne davet etti. Üç belediye başkanı "Kentsel Dönüşüm Strateji" protokolünü birlikte imzaladı. Büyükerşen, protokolle ilgili, "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ni imzalıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın istediği bir protokol, biz de imza altına alıyoruz" dedi. Ahmet Ataç ve Kazım Kurt protokolle ilgili herhangi bir konuşma yapmadı. Daha sonra Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt protokolü imzaladılar. 


Murat Özcan: Bakanlığımızın ciddi bir projesi, Bakanlıkla uyum içinde yapacağınız kanaatindeyiz  

Toplantı başında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan da, "AK Parti grubu olarak biz de, 12 Mart 1920'de Gazi Meclis'te kabul edilen İstiklal Marşı'nın 100'üncü yılında İstiklal Savaşımızın bir manifestosu İstiklal Marşımızın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve minnetle anıyoruz. Diğer taraftan devletimizin sınırlarını kanlarıyla çizmiş olan değerli şehitlerimizi, başta Başkomutan Gazi olmak üzere tüm gazilerimizi de burada rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi. Murat Özcan ayrıca, "Az evvel protokolünü imzalamış olduğunuz Kentsel Dönüşüm Strateji Planı, biliyorsunuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çok önemli bir projesidir. 81 ilde tüm dönüşüm projelerini belediyelerle birlikte yapmak istiyoruz diyen bir Bakanlığın üzerinde durduğu ciddi bir proje olduğunu ve dolayısıyla Eskişehir'de dönüşecek yerlerin de Bakanlık ile birlikte uyum içerisinde beraber gerçekleştirileceği konusundaki kanaatimiz tamdır. Bunu da burada belirtmek isterim" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@