banner163

"Vatan toprağından bahsedecek ama şehit ailesine küfredeni kınamayacaksınız"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'lilerin şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan'ı kınamayı reddetmesine tepkiler sürüyor... Dikkat çeken bir tepki de AK Partili Pınar Turhanoğlu Gücüyener'den geldi...

SİYASET 09.11.2021, 14:08
"Vatan toprağından bahsedecek ama şehit ailesine küfredeni kınamayacaksınız"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın kınanması talebinin CHP'lilerin oylarıyla reddedilmesine tepkiler sürüyor... Dikkat çeken bir tepki de AK Parti Eskişehir İl Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener'den geldi... 

"Vatan toprağından bahsedecek ama şehit ailesine küfür eden vekili kınayalım oylamasına red vereceksiniz"

Pınar Turhanoğlu Gücüyener sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda, Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Kazım Kurt ve CHP'li meclis üyelerinin yaptığı "vatan toprağı" şovunu hatırlatarak, "Meclisi terk etmek hakarettir, demokratik değildir diyeceksiniz. Aynı gün içinde meclis başkanı meclis üyesini isterse atar diyeceksiniz. Vatan toprağından bahsedecek ama şehit ailesine küfür eden vekili kınayalım oylamasına red vereceksiniz" dedi. 

"Demokrasi CHP’nin dilediği gibi eğip bükebileceği baskısına kılıf yapabileceği bir kavram değildir"

Gücüyener paylaşımlarında ayrıca, "İsteyen istediği yerden istediği zaman ayrılır. Kimse kimseyi istemediği bir yerde bulunmaya zorlayamaz. Kişinin istediğinde ayrılamayacağı yer ancak özgürlüğünün kısıtlandığı yerdir/hapishanedir. Hiçbir kimse “vatan toprağı satma” gibi yakışıksız bir ifadeyi dinlemeye zorlanamaz. Konuşan kişi susturulmaya çalışılmadığı, konuşmasına engel olunmadığı sürece ifade özgürlüğünün zedelendiği iddiası ile konuşmasını dinlemeye zorlamak baskıdır" ifadelerine yer verdi. 

Gücüyener, "Baskı, meclisin gündem görüşmeleri bittiği halde meclisten ayrılamayacağınızı iddia eden kişi/kişilerin yaptığıdır. Demokrasi CHP’nin dilediği gibi eğip bükebileceği baskısına kılıf yapabileceği bir kavram değildir" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@