banner163

Eskişehirspor maçında tarihe geçecek gol attı! Dünya rekoru mu?

Eskişehirspor - Polatlı Belediyespor maçının başında tarihi bir gol yaşandı... Eskişehirsporlu Barış Memiş'in 3. saniye dolmadan attığı gol dünya futbol tarihinin en erken golleri arasına girdi... Peki dünya rekoru mu? Eskişehirspor dünya rekoru kırmış olabilir mi?

SPOR 20.12.2023, 15:39 20.12.2023, 16:13
Eskişehirspor maçında tarihe geçecek gol attı! Dünya rekoru mu?

Bölgesel Amatör Lig’de oynanan Eskişehirspor - Polatlı Belediyespor mücadelesinde rakip fileleri 3. saniyede havalandıran Eskişehirsporlu Barış Memiş, dünya futbol tarihinin en erken atılan gollerinden birini kaydetmiş oldu.

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup 10. haftasında Eskişehirspor, deplasmanda Polatlı Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

Polatlı Şehir Stadyumu’nda oynanan mücadelede hakemin ilk düdüğünün ardından santra noktasında bulunan Eskişehirsporlu oyuncu Barış Memiş topu doğrudan kaleye gönderdi. Polatlı Belediyespor kalecisi Efe Ertürk Türker meşin yuvarlığı kontrol edemedi ve top ağlarla buluştu. 

Eskişehirsporlu Barış Memiş’in yaklaşı 3. saniyede attığı bu gol, dünya futbolunda en erken atılan goller arasına girdi.

Öte yandan, Barış Memiş'in kaydettiği golün 3 saniye altında da olabileceği, tam süresinin tespit edilmesi gerektiği ifade ediliyor. 

Dünya rekoru kaç saniye?

medyamidas.com'un derlediği bilgilere göre, dünyanın bir futbol maçında atılan en erken golü Batı İskoçya'nın yerel liginde Gavin Stokes'un 2017 yılında 2.1 saniyede attığı gol kabul ediliyor. 

İkinci sırada Cowes Sports ile Eastleigh arasında oynanan amatör maçta Marc Burrows'un 2.5'inci saniyede attığı gol, İngiltere Futbol Federasyonu tarafından rekor olarak kabul edilmişti. 

3. sırada Ricardo Oliveira'nın 1998 yılında 2.8'inci saniyede attığı gol o dönem Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti ancak şimdi üçüncü sırada olduğu belirtiliyor. 

4. sırada ise Carlos Almeida, Oliveira do Hospital-Associaçao Atletica de Argani maçında 3.1'inci saniyede attığı gol sayılıyor. 

Eskişehirspor'ün golü dünya rekoru sıralamasında ilk 3'te olabilir 

Eskişehirspor maçında atılan golün dünya rekorları arasında ilk 3'e girebileceği, tam ölçüm yapılması için Guiness Rekorlar Kitabı'na da başvuruda bulunabileceği ifade ediliyor. 

Eskişehirspor tarihi golle ilk yarıyı önde tamamladı, ama sahadan mağlup ayrıldı

Öte yandan, maçta ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Eskişehirspor, ikinci yarıda ise yediği gollerle 3-1 mağlup duruma geldi ve maç sonunda Eskişehirspor sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. 

Eskişehirspor bu sezonki ilk mağlubiyetini almış oldu... Eskişehirspor 25 puanda kalırken, Polatlı Belediyespor 23 puana yükseldi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@