banner163

Metehan Altunbaş: Hedefim önce Bundesliga sonra Premier Lig

Eskişehirspor'dan Avusturya Bundesliga ekiplerinden LASK Linz'e transfer olan ve geçtiğimiz günlerde resmi sözleşmeye imzalayan Metehan Altunbaş TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

SPOR 15.01.2021, 16:57 15.01.2021, 18:14
Metehan Altunbaş: Hedefim önce Bundesliga sonra Premier Lig

Eskişehirspor altyapısından yetişen Metehan, ilk olarak LASK'ın proje takımı olan Juniors'ta forma giyeceğini ifade ederek şunları söyledi: "Lask Linz'in ikinci takımı var. Proje takımı Juniors. Orada daha çok genç oyuncular bulunuyor. LASK takımına hazır bir şekilde gelmek için genç oyuncular ilk başta burada antrenmanlara çıkıyor. Ülkeye ve dile adapte olmak için önce bu takımda başlıyorsun. Daha sonrasında ilerleme kaydettikçe LASK takımında antrenmanlara ve maçlara çıkıyorsun. Böyle bir projeleri var. Diğer takımlar da bunu uyguluyor. Salzburg'un Riefering takımıyla işbirliği yaptığı gibi. Oyuncuyu daha hızlı adapte edebilmek için yapılan bir sistem. Bana da bu şekilde bir teklif geldi. Daha sonra alıştıkça LASK'ta forma şansı bulacağım söylendi."

Gelmeden önce özel ders aldım

"Oraya adapte olma sürecenin devam ettiğini ifade eden genç yetenek, Zaten gelmeden önce ben araştırma yaptım. Burada konuşulan dillere, burasının kültürüne bir baktım. Yaşım çok genç. Bunun getirdiği zorluklar da var ama ben kendimi ne kadar hazırlayabileceksem o kadar hazırladım. Gitmeden önce çeşitli özel dersler aldım. İngilizcemi de geliştirmek istedim. Buraya daha hazır gelmek istediğim için böyle yollara başvurdum" dedi.

Gösterilen ilgi işimi kolaylaştırıyor 

Metehan Altunbaş son olarak kariyer hedefini anlattı. Genç santrfor, "Öncelikle burada iyi bir performans gösterip A takımda oynamak istiyorum. Burası Alman ekolünü taşıyan bir lig. Oradaki sistemelere göre antrenman temposu ayarlanıyor. Benim de ilk hedefim Bundesliga'da oynamak. Bunun için çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Çünkü eksik olan yönlerimi de biliyorum ve onları geliştrimek için de çabalıyorum. Buradaki antrenman temposu ve bana gösterilen ilgi, verilen değer işimi kolaylaştırıyor. Bundesliga'dan sonra da hedefim Premiere Lig'de oynamak. Tabii ki şu an çok yakın gözükmeyebilir ama neden olmasın? Önümüzde örnekler de var. Ağbilerim ülkemizi çok iyi temsil ediyor. Ben de onların yolundan gitmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@