Al Jazeera: Sedat Peker gözaltında

Katar merkezli Al Jazeera'nin haberinde, Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve Türkiye'ye iade edilebileceği belirtildi.

YARGI 06.12.2021, 16:20 06.12.2021, 16:40
Al Jazeera: Sedat Peker gözaltında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün önemli temaslar için Katar'a giderken, Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun web sitesinde Erdoğan'ın Katar ziyaretiyle ilgili haberde dikkat çeken bir iddia yer aldı... 

Al Jazeera'nin haberinde, suç örgütü lideri Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve Türkiye'ye iade edilmesinin söz konusu olabileceği belirtildi. 

Peker'in gözaltına alındığı iddiası, Al Jazeera'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretini ve son dönemde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerinde yaşanan yumuşamayı ele aldığı haberinde yer aldı. 

Haberde tam olarak şu ifadelere yer verildi: "Sedat Peker, a convicted Turkish mob boss whose sensational internet videos issued from exile in Dubai have included scandalous accusations against top Turkish officials, has also reportedly been detained by UAE authorities and could be returned to Turkey, which has long sought his extradition"

Haberde yer alan ifadelerin Türkçe çevirisi: "Dubai'deki sürgünden yayınladığı sansasyonel internet videolarında üst düzey Türk yetkililere yönelik skandal suçlamalar içeren hüküm giymiş bir Türk mafya babası Sedat Peker'in de BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye'ye iade edilebileceği bildirildi."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@