banner163

Kalabak haberi Türkiye gündeminde... Soruşturma başlatıldı

Eskişehir'de içinde hortum bulunan açılmamış Kalabak su damacanası Türkiye gündemine oturdu... Olayla ilgili ESKİ'den de açıklama geldi...

YARGI 02.09.2021, 14:12 02.09.2021, 17:09
Kalabak haberi Türkiye gündeminde... Soruşturma başlatıldı

Eskişehir'de yaşanan hortumlu damacana olayı Türkiye gündemine oturdu. Eskişehir'de bir vatandaşın aldığı Kalabak su damacanası içinde bir hortum bulunduğunu görmesi sonrası, damacana fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması ile konu bir anda Eskişehir gündemine oturmuştu.

Türkiye gündemine oturdu, sosyal medyada gündem oldu 

Avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener'in konuyla ilgili açıklaması ve yaşanan olayı yargıya taşıyacaklarını açıklaması sonrasında, olay Türkiye gündeminde ve sosyal medyada da ilgi çekti, çok sayıda gazete ve haber sitesi olayı kamuoyuna haberleriyle duyurdu. Habertürk, Sputniknews, Star, Haberler.com gibi çok sayıda gazete ve haber sitesi olayı geniş haberlerle yayınladı. 

ESKİ: İnceleme ve soruşturma başlatıldı 

Öte yandan konuyla ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü' nden de bir açıklama geldi. ESKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kamuoyuna ve kimi basın organlarına yansıyan, 1 adet damacana ile ilgili bilgi, kurumumuza, aynı gün, 1 Eylül 2021 (dün) öğle saatlerinde ulaşmıştır. Kalabak markamıza verdiğimiz değer nedeniyle, kurumumuza, konuyla ilgili doğrudan bir müracaat ve bilgilendirme olmamasına,söz konusu damacana kurumumuza iletilmemesine, yani somut delil olmamasına rağmen, dün, sosyal medyada yer alan görüntüler ihbar olarak kabul edilmiş ve an itibariyle inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi. 

ESKİ'den "yıpratmayın" açıklaması 

Açıklamada ayrıca, "Olayın münferit olduğu görülmektedir. Bu nedenle şehrimizin bir değeri ve markası olan Kalabak’ın, münferit bir durum sebebiyle yıpratılmaması tüm Eskişehirlilerden ricamızdır. Soruşturma tamamlandıktan sonra, yaşanan münferit olayda sorumluluğu bulunan kişi ya da kişilerle ilgili kamuoyuna gerekli bilgiler verilecektir" ifadeleri yer aldı. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@