banner163

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı davasında karar açıklandı

TSK'nın "kimyasal silah kullandığını" iddia eden ve o sözleri ile büyük tepki toplayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında açılan davada karar açıklandı.

YARGI 11.01.2023, 14:30 11.01.2023, 14:36
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı davasında karar açıklandı

TSK'nın "kimyasal silah kullandığını" iddia eden ve o sözleri ile büyük tepki toplayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Fincancı'nın tahliyesine karar verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik açıklamaları sonrasında kamuoyunda büyük tepki toplayan, "Terör örgütü PKK propagandası" yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan ve 27 Ekim 2022'de tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada son savunmaların alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, Fincancı'nın "Silahlı terör örgütü PKK propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

2 yıl 2 ay hapis cezası 

Suçun basın yayın yolu aracılığıyla işlendiğine kanaat getirerek cezanın 3 yıl 3 aya çıkarılmasına hükmeden mahkeme, verilen cezanın sanık üzerindeki olası etkileri nedeniyle Fincancı'nın 2 yıl 8 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasını karara bağladı.

Tahliye edildi 

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

7,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Savcı mütalaasında, Fincancı için ''Terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan üst sınırdan 7,5 yıla kadar hapis talep etmişti.

FİNCANCI NE DEMİŞTİ?

Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında ''kimyasal silah kullandığını'' iddia eden açıklamalarda bulunmuş, Fincancı'nın bu sözleri kamuoyunda büyük tepki toplamış, birçok kesimden tepkiler gelmişti. 

MSB de tepki göstererek, "TSK ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK" açıklaması yapmıştı 
 
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da bir açıklama yaparak iddiayı kesin bir dille yalanlamıştı. Açıklamada, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@