banner163

Vali boşuna kutlamamış

Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir'de bir ailenin katledildiği cinayeti özel ekiple çok kısa sürede çözen ve faili yakalayan Eskişehir Emniyeti personelini özel olarak kutlamıştı. Yeni detaylar Eskişehir Emniyeti'nin olaydaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi...

YARGI 01.03.2021, 14:14 01.03.2021, 14:40
Vali boşuna kutlamamış

Eskişehir’de Tokkal çifti ve 4 yaşındaki çocuklarının katledildiği, Eskişehir'i üzüntüye boğan cinayette Eskişehir Emniyeti'nin herkesi kandırmaya çalışan cinayet zanlısını çok kısa sürede yakalaması takdir toplamıştı. Yeni detaylar Eskişehir Emniyeti'nin başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. 

450 kameranın görüntüleri saniye saniye incelendi 

Cinayet sonrasında Eskişehir Emniyeti hemen bir özel ekip kurdu, seferber oldu. Olay sonrasında polis ekiplerinin yaklaşık 450 güvenlik kamerasından toplamda 700 dakikalık görüntüyü saniye saniye incelemeye aldığı belirtildi. 

Polis ekipleri bina önünde bulunan güvenlik kamerası ve MOBESE kameralarında yaptığı inceleme sonrasında, şüphelinin olayı işledikten sonra durak taksisine binerek Göztepe mahallesine geldiğini tespit etti. Şüphelinin burada inerek farklı yollardan evine gittiği ve yüzünün görünmemesi için kapüşonuyla güvenlik kameralarından saklandığı görüntülere yansıdı. Öldürülen Ali Doruk Tokkal’ı katil zanlısı eski ortağının da  apartmana girerken inşaat işçisi kıyafeti kullandığı tespit edildi. 

Saatler içinde yakalanmıştı 

Emniyet, yaptığı tespitlerle birlikte, zanlıyı saatler içinde, 24 saat geçmeden yakalamayı başarmış ve cinayeti aydınlatmıştı. Şüphelinin gözaltına alınmasının ardından evinde yapılan incelemelerde bodrum katında bulunan ayakkabı ve kanlı çoraptaki incelemeler Tokkal ailesi kan grupları ile eşleşti.

PKK bağlantılı bir fotoğraf daha çıktı 

Katil zanlısı M.Ş.B.'nin daha önce PKK terör örgütü ile bağlantısı da gündeme gelmiş ve bu konuda da soruşturma başlatılmıştı. İncelemelerde bulunan bir fotoğrafta da katilin, üzerinde terör örgütünün renkleri bulunan bir kıyafetle duran bir kadınla bir fotoğrafı tespit edildi. Zanlının üzerinde de PKK'lı teröristlerin arazi kıyafetlerine benzer bir kıyafet olduğu görüldü. 

Vali Erol Ayyıldız özel olarak kutlamıştı 

Vali Erol Ayyıldız, söz konusu cinayeti özel ekip kurarak  aydınlatan ve faillinin kısa sürede yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, zaman mefhumu gözetmeksizin özverili şekilde çalışan İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve beraberindeki personeli özel olarak tebrik etmiş, başarı belgesi ile ödüllendirmişti. 


 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@