Anadolu Üniversitesi Açıköğretim öğrencilerinden bir ilk

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin “Masallar” kitabı yayınlandı...

EĞİTİM 10.10.2022, 10:19 10.10.2022, 10:41
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim öğrencilerinden bir ilk

Açıköğretim öğrencilerinin “Masallar” kitabı yayınlandı.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Güneş’in Halk Masalları Dersi kapsamında yirmi iki öğrencisi ile beraber oluşturduğu “Bir İdik Bin Olduk Edebiyat Çalışmaları-Masallar” adlı kitabı yayımlandı.

Öğrenci grubu ile ders kapsamında oluşturdukları kitap hakkında görüşlerini dile getiren Doç. Dr. Hasan Güneş şunları söyledi: “Söz konusu bu eserde yazar olarak yer alan meslektaş adaylarımın birçoğu, çok zor şartlardan ve çok zor yollardan buraya kadar ulaşmış kişilerdir. Lakin gördüğüm; zorluklar bu arkadaşları pes ettirmemiş, güç kazanmalarını sağlamıştır. Dolayısıyla bu arkadaşlarımın önünde şapka çıkartılması gerektiğini ve büyük bir saygıyı hak ettiklerini düşünüyorum.”

“Bir İdik Bin Olduk Edebiyat Çalışmaları-Masallar” kitabının editör yardımcılığını üstlenen Dilek Çoban ise, “Anadolu Üniversitesi AÖF tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Ders kapsamında oluşturduğumuz kurulla, kitabımızda yer alan uyarlama ve özgün masallarımızın editlenmesi, kare kod uygulamasıyla birlikte video ve işaret dili videolarının oluşturulmasına kadar tüm işlemleri sorunsuz bir şekilde başardık. Sonuç olarak tüm sürecinin Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güneş hocamız ve ekibimiz ile AÖF tarihinde ilk olan eserimizi ortaya çıkardık.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@