Eskişehir Eğitim-Bir-Sen'de genel kurul heyecanı... İbrahim Akar: Tarihi kazanımlar elde ettik 

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu yoğun ve coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. Mevcut Şube Başkanı İbrahim Akar'ın tek listeyle yeniden aday olup güven tazelediği seçimde Akar, geçtiğimiz dönemde Eskişehir'deki eğitim çalışanları için de tarihi kazanımlara hep birlikte imza attıklarını belirtti.  

EĞİTİM 22.10.2022, 14:22 22.10.2022, 17:16
Eskişehir Eğitim-Bir-Sen'de genel kurul heyecanı... İbrahim Akar: Tarihi kazanımlar elde ettik 

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Anemon Otel'de büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 

Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar'ın tek listeyle ve yeni yönetimi ile yeniden aday olduğu genel kurula, TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Süleyman Reyhan, Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri ve ilçe müdürleri, delegeler ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. 

İbrahim Akar genel kurulda yaptığı konuşmada, "6. Olağan Genel Kurulumuzu, sendikamızın kuruluşundan beri içselleştirdiği manevi değerler, ahlaki ilkeler, taze heyecanlar, yenilenen duygularla, bize yarışır demokratik olgunlukla, katkı ve katılım coşkusuyla gerçekleştiriyoruz. Bizim kongrelerimiz daha iyisini yapmanın, daha doğruyu birlikte başarmanın, iyi niyetli, cesur, samimi arayışların, birlikte güçlü olmanın buluşmasıdır. Eğitim-Bir,Sen üyelerimiz için hak ve özgürlük mücadelesi olmasının yanı sıra, yerelden evrensele doğru, kötülükleri düzelten, müdahale eden bir dayanışma hareketidir. Bir bilinç ve vicdan hareketidir. Bu ilkeli ve doğru yolunu danışarak, konuşarak belirleyen bu dava daha büyük önemler kazanmaktadır. Bu yönüyle tam bir demokrasi şöleni olan kongrelerimiz en yaygın zeminleri oluşturmuştur" dedi. 

"Yasakçıların bariyerlerini tuz, buz ettik"

İbrahim Akar, "Bu yürüyüşümüzü hiçbir engel durduramadı. Tersine kimi karanlık, ideolojik hesapları ile hareketimizi engellemeye çalışanlar, evvela eğitim çalışanlarının, sonra da milletimizin vicdanına mahkum oldular. Meşru dayanakları da gerekçeleri de kalmadı. Geçmişlerinde eğitim ve eğitim çalışanlarına hiçbir hayırları dokunmadığı gibi, hak ve hukuk gasları ile eğitim düzeninde milletimizi hizaya sokmaya çalışan zorbalar, bugün miadı dolmuş ayak oyunlarından da bir sonuç alamayacaklardır. Başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada akıl çelmek, zihin vurgunculuğu yapmak, Eğitim-Bir-Sen'i kötüleyerek gözden düşürmeye çalışan, sefil bir dili sendikacılık sayanlar eğitim çalışanlarının akıl ve olgunluğu ile, milletimizin vesayeti ile alay etme vahametini ağır ödeyeceklerdir. Yasakçıların önümüze çıkardıkları bariyerler kararlı eylemlerimiz karşısında tuz buz oldu, eriyip gitti. Türkiye'nin aydınlık tarihini sözüm ona teslim almak isteyen darbeci odaklar kalbimizde, ruhumuzda parlayan meşalenin aydınlığı ile kendi karanlıklarına mahkum oldular. Çünkü Eğitim-Bir-Sen bu topraklara ve bu topraklardan yayılarak dünyanın vicdanına yön veren hak ve özgürlük mücadelesinin adresidir" diye konuştu. 

"Eğitim-Bir-Sen olarak baskılara karşı koyduk, her daim vesayetin karşısında olduk"

İbrahim Akar, "Eğitim-Bir-Sen 30 yıllık geçmişe sahip bir örgüt olarak cehalete karşı bilgiden yana, haksızlıklara karşı hukuktan yana, zulme karşı adaletten yana, vesayete karşı özgürlüklerden yana ilkeli, ahlaklı duruşu ile demokrasinin, milli iradenin teminatı olmuştur. Dün aklımıza, irademize, başta eğitim hakkı olmak üzere temel tercihlerimize, yaşam tarzımıza müdahale edenler yanlarına sivil kuruluş veya sendika görünümlü oluşumları da alarak zulümlerinin bin yıl süreceğini sandılar. Bu sefil güruh adeta işgalci güçler gibi davrandı, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim, başörtüsü yasakları, kılık kıyafet zorlamaları gibi belirginleşen yıldırmalarla Türkiye'nin tarihi ve buluşma yürüyüşünü engelleme hezeyanı içine girdiler. Eğitim-Bir-Sen olarak bu baskılara karşı koyduk. Her daim vesayetin karşısında olduk" dedi. 

"Eskişehir'de de tarihi kazanımlar elde ettik"

İbrahim Akar, "Sendikal alanda büyük kazanımlar elde ettik. Ulusal ve küresel ölçekte büyük atımlarla gerçekleştirdik. Yasakçı duvarları gümbür gümbür yıkarak bugünlere geldik. Eğitim çalışanları adına 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili kısa bir özet geçecek olursak. Eskişehir özelinde söylüyorum. 3600 ek gösterge bugün sadece ve sadece bir tek Eskişehir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bir ek göstergeydi. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz kazanım sayesinde bugün Eskişehir'de 12 bin öğretmen de 3600 ek göstergeye kavuşmuş ve bu kazanım tüm öğretmenlerimize ve kamuda çalışan tüm memurlarımıza artı 600 ve artı 800 ek gösterge puanı olarak yansıtılmış ve 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle hayata geçmiştir. Tarihi bir kazanım diyorum. Çünkü yıllardan beri mücadele ettiğimiz bir kazanımdır. Yine aynı şekilde toplu sözleşme tazminatı olarak 400 lira olarak başlayıp, bugün sendikalı olan tüm kamu çalışanlarına, sendika izmine bakılmaksızın 800 liralık toplu sözleşme tazminatı da kazanımlarımızdan biri olarak verilmiştir. Yıllardır kanayan yara... İstihdamda her zaman kadrolu çalışmadan yana olurken, 4-a, 4-b, 4-c gibi çeşitli sıfatlarla tanımlarla kamu çalışanlarının arasındaki huzuru bozacak şekilde farklı istihdam modellerine her zaman karşı durduk. Bu vesileyle tıpkı 2011 yılındaki tüm kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesi gibi bugün yine 1 Ocak 2023 tarihine kadar kamuda istihdam edilen tüm personelin kadroya geçirilmesi kararını 6. dönem toplu sözleşme kararlarında aldırdık ve şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile son çalışmaları yapılıyor. Ve önümüzdeki ocak ayı itibariyle hayata geçmiş olacak" dedi. 

"Öğretmenlik Meslek Kanunu çıktı, bizlere nasip oldu... Ama yeterli mi, değil"

İbrahim Akar, "Yıllardır mücadelesini verdiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkmasını umut ediyoruz ve talepte bulunuyoruz, dedik. Her ne kadar şu an için eksikleri olsa da, yeniden tadil edilmeye muhtaç olsa da Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkmasını yine bu dönemde yetkili sendika olarak bizim dönemimize nasip oldu. Yeterli mi değil. Siyasi parti temsilcilerimiz de burada. Buradan yine sesleniyorum. Kariyer basamakları adı altında sınavın adı  tekrar gözden geçirilmesi elzemdir. Öğretmenler kariyer basamağı sistemi yerine, kıdem yılı esasına göre bir kariyer basamakları sistemine kavuşturulmalıdır. 8 yıl öğretmenlik yapan öğretmen uzman, 4 yıl uzmanlık yapan öğretmen de baş öğretmen tazminatı almalıdır. Öğretmenlik sınavla olmaz. Öğretmenleri sınav salonlarına tıkıp ölçmenin bir anlamı yoktur. Eğitime de bir katkısı olmayacaktır" diye konuştu. 

"Eskişehir'de sizlerden aldığımız destekle Türkiye rekorunu kırdık, teşekkür ederim"


İbrahim Akar, "Pandeminin zor şartlarına rağmen Eskişehir'de tüm okullarımızı, üyelerimizi ziyaret ederek yanlarında olduk. Her zaman üyelerimizin yanında olduk. Eğitim-Bir-Sen'li olmanın avantajlarını sunacak anlaşmalar yaptık. İLKSAN'da ilçe temsilciliği seçimlerinde Eskişehir'de 17 delegenin 1'ü Eğitim-Bir-Sen listemizden aday olan arkadaşlarımızın kazanmasıyla bir Türkiye rekoru kırdık. Bunu da sizlerden aldığımız destekle yaptık, bu anlamda sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. 

Yeni yönetim listesi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı İbrahim Akar. 

Başkan Yardımcıları: Mehmet Bilik, Mustafa Bahadır Aslan, Muammer Demirkan, Veysel Turkurkor, İlhan Özata, Eyüp Ünal. 

Şube Yönetim Kurulu yedek adaylar: Timuçin Timuralp, Ramazan Gündoğmuş, İsmail Avcı, Tahir Yıldız, Yasin Aydın, İsmail Duygulu, Anıl Barış Özmutlu,

Denetleme Kurulu asil üyeleri: Musa Karadaş, Abdurrahman Bucak, Hüseyin Okur, Emine Tuç, Osman Kundak. 

Denetleme Kurulu yedek üyeleri: Süleyman Uygun, Yusuf Taşkan, Birkan Türker, Kaşif Temiz, Mehmet Raşit Dağcı. 

Disiplin Kurulu asil üyeleri: Turgut Erguvan, Mesut Yüce, Mehmet Yetişkin, Serpil Kılıç Cebeci, Ömer Taşcı. 

Üst Kurul delegeleri: İbrahim Akar, Durna Gülşen, Mehmet Faruk Özsöğüt. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@