Pervin Töre'den hayat kurtaran öğretmenlere teşekkür

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, nefes borusuna yiyecek kaçan 30 Ağustos Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Canan Tüzer'i uyguladığı "Heimlich manevrası" ile kurtaran Türkçe Öğretmeni Uğur Tiryaki, Müdür Yardımcısı Tuğba Altuntaş ve Okul Müdürü Ebru Kara Kaptanoğlu'na teşekkür etti.

EĞİTİM 17.06.2022, 10:45 17.06.2022, 10:57

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, nefes borusuna yiyecek kaçan 30 Ağustos Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Canan Tüzer'i uyguladığı "Heimlich manevrası" ile kurtaran Türkçe Öğretmeni Uğur Tiryaki, Müdür Yardımcısı Tuğba Altuntaş ve 10 Bin Okul Projesi kapsamındaki ilkyardım eğitimlerini başarıyla uygulayan Okul Müdürü Ebru Kara Kaptanoğlu'na teşekkür ederek, ilk yardım bilgisinin önemine dikkati çekti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, İlk Yardım Bilgisiyle Hayat Kurtaran Öğretmenlerimize Teşekkür Etti

Olayın ardından meslektaşına minnettar olduğunu dile getiren Canan Tüzer, ilkyardım eğitiminin hayati önemi olduğuna dikkat çekti. Kendisini ölümden kurtaran Uğur Tiryaki'nin Millî Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen "10 Bin Okul Projesi" çerçevesinde ilkyardım eğitimi aldığını kaydetti. Bu eğitim içerisinde de Heimlich Manevrası vardı. Bu eğitim sayesinde ben tekrar hayata döndüm. Bütün emeklerinden dolayı Bakanımız, Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Bakanlığımızın verdiği eğitimin faydasını gördük"

Geçmişte ilkyardıma ihtiyacı olan öğrencilere de müdahalede bulunduklarını aktaran Türkçe Öğretmeni Uğur Tiryaki, "Olayı olduğu katta nöbetçiydim. Öğretmenler odasının kapısında beklerken bir hareketlilik olduğunu gördük. Arkadaşımızın boğazına kuru üzüm kaçmış ve Tuğba arkadaşımız müdahalede bulunmuş. Daha sonra gücünün yetmediğini söyleyince bana devretti. Ben de birkaç kez yaptım ve üçüncü yapışımda nefes alma sesinin geldiğini duydum. Sonra rahatlayıp bıraktık. Bakanlığımızın verdiği eğitimin faydasını gördük. Daha önce de bir öğrencimizin boğazına dili kaçmıştı, onu çıkarttık. İki öğrencimiz de nöbet geçirmişti ve onlara da müdahale ettik" dedi.

Eskişehir'deki okulda ölümden döndü! Hayatını kurtardı

Eskişehir'de ölümden dönen öğretmen konuştu: "Herkes öğrenmeli"

Eskişehir'de ölümden dönen öğretmen konuştu: "Herkes öğrenmeli"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@