Prof. M. Uğur Derman konuk olacak

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı söyleşilerine bugün Prof. M. Uğur Derman konuk olacak.

EĞİTİM 19.03.2021, 14:15
Prof. M. Uğur Derman konuk olacak

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'nın düzenlediği online söyleşilerin bugünkü konuğu Prof. M. Uğur Derman olacak. 

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ve Vali Güngör Azim Tuna yaptığı açıklamada, "Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı söyleşilerimizde bugün geçmişimizin kaybolmaya yüz tutmuş sanatlarını günümüze taşımada önemli bir misyonu geçmişte yerine getirmiş, eğitimini gördüğü eczacılık mesleğini bir kenara bırakacak derecede yeni nesillere bu mirası aktarabilmek, kültürümüzün yabancı etkilerden arındırılması için 60 yılıdan fazladır beşyüzü aşkın neşriyatla, konferans ve verdiği derslerle sürdürdüğü mücadelesini bugün devam ettiren bir üstadı, Prof. M. Uğur Derman’ı konuk ediyoruz. Hocamızla, ayrıca, “ağabeyim” dediği rahmetli Fethi Gemıhlupğlu ile birlikte yürüttükleri Vakıf çalışmaları ve Vakıf kültürümüz üzerine de sohbet edeceğiz.
2009 yılında Geleneksel Sanatlar alanında “Cumhurbaşkanlığı Lültür ve Sanat Bğyük Ödülü”ne, 2010’da ise Unesco Yaşayan Kültür Hazinesi Ödülüne layık görülen hocamızla yapacağımız söyleşimize soruları ve katkıları ile bütün dostlarımızı davet ediyoruz" dedi. 

Bugün saat 19.00'da 

Moderatörlüğünü Vakıf Başkanı ve Vali Güngör Azim Tuna'nın yapacağı söyleşi bugün saat 19.00'da instagram üzerinde, @bilgeturkegitimkulturvakfi adresinden canlı yayınla izlenebilecek.



 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@