Tepebaşı'nda İklim Sözcüleri Eğitim Programları sürüyor

Tepebaşı Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği eğitimler devam ediyor...

EĞİTİM 23.03.2022, 19:00 23.03.2022, 19:06
Tepebaşı'nda İklim Sözcüleri Eğitim Programları sürüyor

Tepebaşı Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği, “Tepebaşı İklim Sözcüleri” programı devam ediyor. Programda son olarak “İklim Değişikliği ve Kentler” sunumu ile İklim Adaleti adlı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi, insan ve çevre odaklı bir belediyecilik anlayışı ile kurum bünyesinde yürüttüğü iklim çalışmaları ve kurumsal yapılanması ile sürdürülebilir ve iklim dostu bir ilçe inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. İklim Sözcüleri eğitim programı kapsamında son olarak İklim Değişikliği ve Kentler sunumu ile İklim Adaleti Atölyesi gerçekleştirildi. İklim için güvenli üst sınıra bir an önce geri dönebilmek için küresel ve yerel ölçekte çalışmalar yürüten 350 Türkiye Derneği’nden Baran Alp Uncu tarafından gerçekleştirilen sunumda, Kentlerde İklim Azaltım ve Uyum Eylemleri, Kırılgan Gruplar, İyi Kent Örnekleri ve Alternatif Yaklaşımları gibi konular ele alındı.

350 Türkiye Derneği tarafından kurgulanan, Efe Baysal ve Ege Tok tarafından yürütülen İklim Adaleti Atölyesinde ise her geçen gün şiddetini artıran iklim krizi, aşırı hava olayları gibi konular ele alındı. Atölyede, ‘Peki iklim krizine karşı hepimiz aynı gemide miyiz, toplumlarımızın karşı karşıya olduğu adaletsizlikler bu krizden nasıl etkileniyor, birlikte neler yapabiliriz’ gibi sorulara, iklim sözcüleri hep birlikte yanıt aradı. Atölyeye katılan gönüllüler ve uzmanlar, iklim krizine karşı mücadele yöntemleri üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Tepebaşı İklim Sözcüleri programı kapsamında online olarak gerçekleştirilen eğitim çalışmaları, Tepebaşı Belediyesi’nin, “tepebasibld” adlı Youtube kanalından izlenebiliyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@